שלום, אני חיברתי ספר ילדים, שדומה בעלילה ובמבנה הסיפורי לספר אחר, שהסופר שלו, דן פגיס ז"ל, נפטר כבר. אשמח לדעת: 1. האם מותר להוציא לאור ספר שכזה מבלי לקבל אישור כלשהו? (גם אם בעליו לא נפטר עדיין) האם יש לזה תוקף של זכויות יוצרים גם אם זה "ספר כמו"? 2. האם צריך לקבל אישור להוצאת הספר וממי ניתן לקבל את האישור? (קצת קשה להשיג קרובי משפחה...) 3. האם יש בעלי מקצוע או ארגונים שמסייעים במציאת היוצר, בכדי לקבל אישור? נ.ב. כמו"כ אותה שאלה לגבי לחנים שהלחנתי לשירים מוכרים שהפזמונאית שלהם נפטרה כבר.
גיתית שלום רב,
מנוסח שאלתך אני מתרשם שתוכנו של הספר שחיברת עלול להיות מוגדר כהעתקה אסורה של חלק מהותי מספרו של דן פגיס ז"ל (על פי החוק זכויות היוצרים הן בתוקף עד לתום 70 שנה ממותו של היוצר).
איני יכול כמובן לחוות דעה מקצועית פרטנית על מידת הדמיון של הספר שלך לספר של פגיס, אבל לפחות לכאורה הייתי נזהר מאד שלא להוציא אותו לאור ללא קבלת הסכמה בכתב מבעלי הזכויות בספר המקורי של פגיס.
לשאלתך האחרונה: שם בעל הזכויות מופיע כמעט תמיד בדפי הפתיחה של הספר ("כל הזכויות שמורות"...). אציין רק שאני בספק גדול אם יינתן לך האישור המבוקש כיון שלא מקובל לתת אישורים כאלה.
בברכה,
עו"ד אלי נחום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלינה שלום רב, במקרה של שימוש שלא כדין בצילום, הצלם (או בעל הזכויות בצילום) זכאי לדרוש את הסרתו מהאתר שבו הוא פורסם. יחד עם זאת, צריך לבדוק באופן ספציפי את הנסיבות הספציפיות של הנושא מאחר וייתכן שמ...
המשך תשובה