רוצה להכין מצגת עסקית עם שיר לועזי, זמרת שלא ברפרטואר של הפיל ולא של אקום.. למי אני פונה? איך אני אדע על איזה שירים אני חייבת לקבל אישור על השמעתם כשיר רקע? האם על שירים ישנים גם חלים זכויות יוצרים?
אורטל שלום רב,
על מנת לשלב שיר במצגת שאת יוצרת עלייך לקבל אישורים מתאימים הן מיוצרי השיר והן מבעלי הזכויות על ההקלטה והביצוע שלו. לצורך זה עלייך לבדוק באמצעות האתר של אקו"ם מי הם בעלי הזכויות בשיר ולפנות אליהם בבקשה מתאימה.
כדי לדעת אם זכויות היוצרים בשיר עדיין בתוקף (בד"כ הזכויות פוקעות לאחר 70 עד 90 שנה ממותו של היוצר - תלוי באיזו מדינה מדובר) - עלייך לבדוק זאת באתר של אקו"ם ואת יכולה גם להתקשר אליהם אם משהו לא ברור לך.
בנוסף - צריך תמיד לבדוק אם ההקלטה מוגנת אף היא (בד"כ היא מוגנת לתקופה של 50-70 שנה ממועד הפקתה - תלוי באיזו מדינה מדובר). כמובן שבהנחה שההקלטה עדיין מוגנת את חייבת לקבל אישור גם מבעלי ההקלטה. חשוב שתבדקי שהאישור שאת מקבלת מבעלי ההקלטה הוא גם אישור מטעמו של המבצע, שאם לא כן - את זקוקה לאישור גם מצידו.
לסיכום חשוב לי להעביר שבד"כ אין כדאיות כלכלית לקבלת אישורים כאלה מאחר ואם לא מעורב כאן תשלום משמעותי לבעלי הזכויות הנטייה שלהם היא להתעלם בכלל מהפנייה אליהם.
לשיקולך
בברכת הצלחה,
עו"ד אלי נחום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אור שלום רב, כל הפרטים שציינת חשובים. לגבי זיוף מספר זיהוי - יש לאמת אותו עם תעודת הזיהוי שלו. לגבי קטינים - תמיד עדיף ששני ההורים יחתמו. ייתכנו מקרים שגם חתימה אחת תספיק אבל לא כאן המקום לפר...
המשך תשובה