שלום עו"ד נחום - בהמשך להסבר שנתת אודות היכולת לפרסם בפייסבוק צילום של ציור קיר מהרחוב, בתנאי שנותנים קרדיט ליוצר - האם הדבר תקף גם בהעלאת הצילום באתרים מכירתיים? תודה!
אורית שלום רב,
ככל הנראה נפלה אי הבנה לגבי תשובותיי בנושא זה במסגרת הפורום. כדי למנוע אי הבנות אחזור על שני פוסטים שכתבתי בפרום הזה בנושא זה, ומשניהם ברור שאסור להעלות לפייסבוק צילום של ציור רחוב ללא אישור:
פוסט מ 2015: "באופן עקרוני, גרפיטי הוא יצירה מוגנת ככל ציור אחר, ולפיכך צילום שלו מהווה העתקה שאינה מותרת ללא אישור בעל זכויות היוצרים. כאן אולי המקום לציין שהחוק מתיר צילום של יצירה אדריכלית או פסל או יצירת אמנות שימושית שמוצבים במקום ציבורי - גם ללא היתר מבעל זכויות היוצרים באותה יצירה. גרפיטי אינו נכלל בסוגי היצירות שזכו לפטור כנ"ל."
ועוד תשובה מ 2014: "כעיקרון, גרפיטי הוא יצירה לכל דבר המוגנת על פי החוק וככזו אסור להעלותה לפייסבוק ללא הסכמת היוצר שלה. יחד עם זאת, אם הגרפיטי לא צויר בהסכמתו של בעל המקרקעין בו הוא נמצא, הרי שהגרפיטי כשלעצמו מהווה הפרה של החוק. ייתכן שבשל עובדה זו בית המשפט לא יכיר בו כיצירה מוגנת (כך נפסק בעבר בארה"ב).
אם כך יפסוק גם בית המשפט בישראל (אינני מכיר תקדימים בארץ בנושא זה), ולא יכיר בציור הגרפיטי כיצירה מוגנת על פי החוק בשל העובדה שהוא צויר באופן בלתי חוקי, הרי שסביר להניח שגם העלאתו לפייסבוק לא תיחשב כהפרת זכויות היוצרים של מצייר הגרפיטי".
בקיצור ולסיום - אסור לצלם ציורי קיר ולהעלות אותם לפייסבוק, כגם אם נתת קרדיט לצייר.
בברכה,
עו"ד אלי נחום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דיטה שלום רב, העקרון הכללי הוא שיצירות שיצר עובד שכיר בתקופת העסקתו במסגרת תפקידו כעובד אינן שייכות לו אלא למעסיקו ולכן על פניו את לא רשאית להעלות לרשת את תיק העבודות שצברת בתקופת עבודתך כשכירה במש...
המשך תשובה