הבנתי שזכויות היוצרים הנם עד 70 שנה ממות היוצר. שאלתי אם זה חוק ישראלי בלבד , או חוק כלל עולמי, כי אם משתמשים במוסיקה קלסית כמוסיקת רקע לסרטון שמועלה ליוטיוב, שיוצרה מת מעל 70 שנה, הרי על פי החוק הישראלי , כבר לא חלים על היצירה זכויות יוצרים. השאלה אם זה חוק כלל עולמי? כדי שלא תגענה תביעות מארצות רחוקות בגין הנל.
דורית שלום רב,
חוקי זכויות היוצרים הם חוקים טריטוריאליים, ולכן פקיעת זכויות היוצרים 70 שנים לאחר מותו של היוצר היא חוק מחייב בישראל בלבד.
נכון שהתקופה של 70 שנה ממותו של היוצר היא גם תקופת ההגנה המקובלת במרבית הטריטוריות בעולם, אבל אם יש טריטוריה שתקופת ההגנה בה היא ארוכה יותר - הרי שכל שימוש שתעשה ביצירה באותה טריטוריה יהווה הפרה של חוק זכויות היוצרים באותה טריטוריה.
בברכה,
עו"ד אלי נחום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנונימי שלום רב, השימוש בצילום אסור ללא הסכמת הצלם. לגבי המצולם - ייתכן שיש לו עילת תביעה על פרסום הצילום שלו וייתכן שלא - תלוי מי הדמות המצולמת, היכן היא צולמה, באילו נסיבות וכיו"ב... בברכה, ...
המשך תשובה