בחברת ההסעות של בית הספר שבו בתי לומדת הופץ מסמך שדורש מנהגים לצלם בתמונות/סרטון ילד לא ממלא אחר הוראות הנהג ולשלוח את התמונה בווטס אפ לסדרן. למיטב ידיעתי מכיוון שהאוטובוס הוא מקום ציבורי הם רשאים לצלם אך עדיין אסורה הפצת תמונות של קטין מתחת לגיל 14 בשת החברתית כולל הווטס אפ. האם זה נכון? כמו כן, היכן אני יכולה למצוא את האיסור הנ"ל כתוב.
ענבל שלום רב,
התשובה לשאלתך מצריכה כניסה לעומק של הנושא הנדון וחורגת מהמסגרת של הפורום הזה. בכל זאת אומר כמה מילים בנושא זה:
בעיקרון אסור לצלם את ילד מתחת לגיל 14 ברשות הציבור ולהפיץ את תמונתו בווטסאפ ללא הסכמת הוריו, בוודאי אם מדובר ב"פרסום תצלומו רבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו" כאמור בסעיף 2(4) לחוק הגנת הפרטיות.
יחד עם זאת, חוק הגנת הפרטיות מקנה כמה סוגים של הגנה למי שעושה זאת כמו למשל ההגנה האמורה בסעיף 18(2)(ב) לחוק: "הפגיעה נעשתה בנסיבות שבהן היתה מוטלת על הפוגע חובה חוקית, מוסרית, חברתית או מקצועית לעשותה"; ייתכן מאד שמה שהנהג עושה יוגדר על ידי בית המשפט כמשהו שהוא חייב לעשות מסיבה חברתית או מקצועית, למשל, ויש בכך כדי להכשיר את פעולתו.
כאמור, מדובר בשאלה מורכבת ומסובכת שהתשובה עליה אינה מתאימה ליריעה הקצרה של פורום זה.
בברכה,
עו"ד אלי נחום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בנימין דיקלר שלום רב, על מנת לעשות את השימוש המדובר אתה צריך להיות מצויד בהרשאה מפורשת בכתב ממי שיצרו את התמונות. יחד עם זאת - בהנחה שמדובר בקורסים שאתה מנחה במסגרת מוסד אקדמי או צד שלישי אחר - עלי...
המשך תשובה