שלום, אני מעצבת גרפית, זקוקה לצילום אויר / מפה של מיקום ספציפי, אשר מצאתי במספר מקומות ברשת, כמו google maps, zoomap, walla maps, מה המדיניות של זכויות יוצרים באתרים האלו? האם מותר לי להשתמש בתמונה של מפה או צילום אויר לצורך פרוספקט מסחרי? האם עליי לבקש את רשותם? איך נכון לנהוג? ופעם אחת ולתמיד, האם תמונות שמפורסמות באופן ציבורי ברשת, מותרות כולן לשימוש מסחרי או אסור הדבר לחלוטין? אשמח מאוד להסבר על מנת שלא לטעות. תודה רבה.
מרב שלום רב,
השאלה מה אומר התקנון של אתרים כאלה או אחרים לגבי שימוש בצילומי אוויר או מפות היא שאלה שמטבע הסדרים חורגת ממסגרת הפורום הזה, ועלייך למצוא התשובות לשאלה זו בעצמך בכל אתר בנפרד. בדיקה מקצועית פרטנית כזו על ידי עורך דין עולה כמובן כסף שאני חושבת שאת יכולה לחסוך אותו.
לגבי השאלה הכללית השנייה שלך - ברירת המחדל היא שכל מה שאת רואה ברשת הוא מוגן - אלא אם כן נאמר אחרת במפורש. נקודה. ההבדל בין שימוש מסחרי לשימוש פרטי רלוונטי בד"כ רק בהקשרים של גובה הפיצוי שצריך לשלם למי שהפרו את זכויותיו. ראוי לציין שיש בדיני זכויות יוצרים קטגוריה של שימושים המוגדרים כ"שימוש הוגן" ואשר אינם מצריכים רשות או הסכמה או רישיון של בעל הזכויות אך אני לא מתרשם שהשימושים שאת מדברת עליהם נופלים בגדר הקטגוריה הזו.
מקווה שעזרתי במשהו,
בברכה,
עו"ד אלי נחום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איל שלום רב, בישראל - כמו במרבית מדינות העולם - אין לשכת רישום של זכויות יוצרים (כמו שיש למשל לגבי פטנטים, סימני מסחר וכיו"ב). זכויות היוצרים קמות באופן אוטומטי ליוצר ללא צורך ברישום כלשהו. ברגע שי...
המשך תשובה