הי עו״ד נחום, עבדתי במשך תקופה של שנתיים בסטודיו לעיצוב, בתחילתה חתמתי על חוזה עם סעיף שבו ״העובד לא יהיה רשאי להציג, לרבות בתיק העבודת ו/או באינטרנט, את תפוקת עבודתו אצל המעסיק (...) למעט אם קיבל את אישורו של המעסיק מראש ובכתב.״ המטרה שלי היא להציג את היצירות בתיק העבודות שלי (אתר) בלבד לצורך הצגה של היכולות שלי כמעצבת. האם השימוש נכלל תחת ״שימוש הוגן״? האם החוק מגן עליי בנושא מאחר ואני היוצרת החוקית, משמע הסעיף הוא ״דרקוני״?
שרון יקרה,
לצערי, מאחר שהסכמת מראש שאסור לך לעשות שימוש ביצירותיך במסגרת תיק העבודות שלך, שוב אינך יכולה לחסות תחת הגנת השימוש ההוגן.
להערכתי בית המשפט לא יפסול את הסעיף הנ"ל בשל היותו "דרקוני" כדברייך.
חשוב לציין שגם בהעדר סעיף כזה בהסכם עבודה של שכיר, אסור לו להעלות את עבודותיו לרשת. זה המצב נכון להיום אם כי להערכתי יש סיכוי טוב שבעתיד בתי המשפט יחילו את הגנת השימוש ההוגן גם על נושא זה.
בהצלחה,
עו"ד אלי נחום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ענת שלום רב, אינני עוסק בהגשת תביעות בבתי משפט ואני מציע שתתייעצי בנושא עם עו"ד שמתמחה בכך. אומר רק שלמיטב ידיעתי הסמכות בתביעה של 250,000 ש"ח מסורה לבית משפט השלום, אלא אם כן מבוקשים גם סעדים זמנ...
המשך תשובה