בוקר טוב, אני מפעיל בלוג שעוסק במחשבים ותכנות, לאחרונה הפעילות בבלוג התרחבה ואני מעוניין להוסיף מאמרים לבלוג. אני מעוניין לכתוב אותם בעצמי אך לעיתים אני שואב רעיונות ממאמרים אחרים ברשת. למשל במאמר אחד כל המילים היו מקוריות שלי אך כשהסתכלתי אחר כך על המאמר שמתי לה שמבחינת המבנה שלו הוא מאוד דומה למאמר אחר, למרות שלא העתקתי אף מילה ואף כותרת. אני לא רוצה להסתבך כמובן. האם יכולים להאשים אותי על העתקת מבנה או נוסח?
יובל יקר,
לא ניתן לענות באופן ספציפי על שאלתך מבלי שבודקים ומשווים בצורה פרטנית בין המאמר הקודם למאמר שלך. ברמת העיקרון אני יכול לומר שכאשר המילים שאתה משתמש במאמר שלך הן שונות לחלוטין מהטקסט של המאמר האחר - בד"כ יתייחסו למאמר שלך כמאמר מקורי. חשוב לציין שהחוק לא מכיר בזכויות יוצרים על רעיונות, ואותם רעיונות שמשמשים בסיס ליצירה מקורית אחת יכולים לשמש בסיס גם ליצירות אחרות שייחשבו אף הן מקוריות כל עוד אופן הביטוי של אותם רעיונות הוא מקורי וייחודי ליצירה החדשה.
לסיכום, אם כל הדמיון בין שני המאמרים הוא במבנה שלהם כאשר הטקסטים שונים לחלוטין, אני מעריך שיש סיכוי טוב שלא יראו במאמר שלך משום הפרה של זכויות היוצרים במאמר הקודם שאליו אתה מתייחס.
מקווה שעזרתי
בהצלחה
אלי נחום עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
053-9428587
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דניאל שלום רב, לשאלתך הראשונה - החוק מכיר בזכויות יוצרים של הצלם בצילומים שלו והם מוגנים ככל יצירה מקורית אחרת לשאלתך השנייה - בימים אלה עומד להיכנס לתוקף תיקון לחוק זכות יוצרים שמקל עם מי שעושה...
המשך תשובה