שלום, הנני עובדת דרך חברת שמירה בבניין היי טק. כאשר הגעתי לעבוד במקום זה ציינתי בפני המעסיק מהן השעות שבהן אוכל לעבוד. המשמרות במקום זה הן: 5 פעמים בשבוע ושישי לסירוגין משמרת בוקר: 08:00-15:00 משמרת ערב: 15:00-23:00 השכר הוא: 21.22 כלומר כל משמרת כוללת 8 שעות עבודה. מאחר והיני סטודנטית באפשרותי להגיע לעבודה פעמיים בשבוע בשעה 16:00 (משמרת של 7 שעות עבודה) ומאחר ומשמרת כוללת 8 שעות עבודה ביום אמר לי המעסיק תסתדרו בינכם את וזו שעובדת משמרת בוקר. כלומר אני צריכה להגיע פעמיים בשבוע בשעה 14:00 על מנת להחזיר לי את ה-8 שעות הממוצעות ליום. למעשה המעסיק לא מעוניין לשלם שעות נוספות ומעלים עין ומבחינתו כל אחת עשתה 8 שעות משמרת כל יום. האם המעסיק נוהג כחוק? בנוסף יום שישי האחרון עבדתי שישי בוקר (08:00-14:00) ובשישי בלילה (23:00-07:00) מה השכר שעל המעסיק לשלם לי? ומה בנוגע להחזר נסיעות? מרחק ביתי ממקום העבודה הוא כ-7.4 ק"מ. לאחר בירור הובהר למעסיק שמונית ספיישל עולה כ-40 שקלים לכיוון אחד ולטענתו אמר שאו שלא אעבוד יותר משמרת שבת או שאגיע עם אופניים למקום העבודה. האם המעסיק יכול לדרוש ממני דבר כזה? ושאלה אחרונה היא: מה השכר השעתי למשמרת לילה במוצאי שבת בעלת 8 שעות עבודה? אשמח אם תענו על שאלותיי, זה חשוב לי מאוד, בתודה מראש שני
שלום שני,
קצרה היריעה מלענות על כל האמור בפנייתך בפרוטרוט. לכל עובד מגיע עפ"י הסכם קיבוצי וצו הרחבה תשלום בגובה כרטיס חופשי -חודשי בתחבורה הציבורית למקום העבודה וחזרה לביתו.
שעות העבודה עפ"י חוק הינן 43 ש"ש. כל שעה מעבר לשעות הנ"ל הינה שעה עודפת לפי חוק שעות עבודה ומנוחה ויש לשלם בגינה שעות נוספות כמפורט בחוק.
על המעביד היה להעביר לידיך בתוך 30 יום מיום תחילת עבודתך את תנאי עבודתך עפ"י חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) ובכלל זה שכר שעת עבודה.
לפי התיקון לחוק הוא מחוייב לנהל מעקב שעות עבודה ושעות נוספות וכן תשלום בגין כל שעות עבודה ולציין זאת בתלוש השכר.
לפירוט ויעוץ פרטני לשמירת זכויותיך מומלץ כי תפני לעו"ד בתחום העבודה.
יגאל כהן, עו"ד
משרדנו מתמחה בדיני עבודה, ביטוח לאומי, נכי צה"ל -משהב"ט.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר