אשתי הייתה מתוכננת לעבוד במהלך חודש יולי כרכזת שנייה בקייטנה יישובית. לא נחתם שום הסכם עבודה בינה לבין המעסיק. הוסכם בע"פ שהיא תקבל שכר גלובלי של כ-10,000 ₪ בסיום הקייטנה ,בהתאם לרווחים שיישארו לאחר כיסוי כל הוצאות הקייטנה. במהלך חודש יוני היא השקיעה כ- 30 שעות עבודה + נסיעות + זמן עבודה בבית כהכנה לקייטנה. לקראת סיום חודש יוני עקב מיעוט רישום ילדים לקייטנה היא הודיעה לרכזת השנייה ולהנהלת הקייטנה שעל מנת לחסוך בעליות ליישוב היא פורשת מניהול הקייטנה ושרכזת אחת תספיק לניהול עבור כמות הילדים שנרשמו אליה. אשתי הגישה בקשות במייל וטלפוניות חוזרות ונשנות על מנת לקבל את המגיעה לה עבור הזמן והעבודה שהיא השקיעה ( כ-1,500 ₪ מפורט לפי סעיפים) , אבל כל פעם דוחים אותה ומנסים "למרוח" אותה. 1. האם על פי החוק מגיע לה שכר למרות שלא היה לה הסכם עבודה מסודר מולם ? 2. אם כן, כיצד ( תביעות קטנות/ בית דין לעבודה) לתבוע את מה שמגיע לה (שכר עבור שעות / נסיעות) ? 3. האם יש דברים נוספים שמגיעים לה על פי חוק (הלנת שכר)?
1. בוודאי שמגיע לה שכר עבור עבודה שהיא, אפילו ואין הסכם ביניהם הרי שבפועל אין לשלול את העובדה, כי העובדת אכן ביצעה עבודה.
2. בית הדין לעבודה באופן עצמאי הוא הדרך הנכונה לתבוע שכן מדובר ביחסי עבודה בין עובד למעביד.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר