שלום. עבדתי כחודשים במקום עבודה בתא ולאחר חודשיים החלטתי לעזוב . בראיון עבודה סיכמנו שבחודש הראשון ישולם לי 32 שח לשעה ולאחר חודש המעסיק יעלה לי ל35 שח כמו כן לאחר חודש קיבלתי חוזה עבודה שהשכר השעתי הוא 35 שח . לאחר שבוטלו לי משמרות בימי חג באופן קבוע למרות שלא נאמר לי שכנראה יבוטלו.. החלטתי לסיים תחודש השני ולעזוב. כאשר הגעתי לקחת את המשכורת השניה שלי אחרי שעזבתי , המעסיק אמר לי שהיה בילבול ואת הפרש הוא יעביר לי בראשון ( יומים אחרי 10.11) קיבלתי בהבנה והסכמתי כאמור היום כבר 13.11 ולא שולם לי ההפרש. בנוסף נוקה לי בניקוי רשות כ188 שח בטענה שבחודש הראשון שולם לי נסיעות ואיני זכאי לנסיעות לפי חוק ולכן הוא הוריד לי את זה מהמשכורת השניה. אז השאלה המתבקשת העם זה חוקי לא לא לשלם נסיעות גם אם אני לא משתמש בתחבצ ומה אני עושה לגבי ההפרש שלא שולם לי?
גורג שלום,
בהתאם לפסיקה, עובד המתגורר במרחק של 500 מטרים לפחות ממקום עבודתו ייחשב כמי שזקוק לתחבורה, ולכן יהיה זכאי להחזר הוצאות נסיעה.
עובד המתגורר במרחק הקצר מ-500 מטרים ממקום עבודתו, מרחק הליכה סביר, לרוב כמי שאינו זקוק לתחבורה, אולם גם במקרים כאלה עשוי העובד להיות זכאי להחזר הוצאות נסיעה אם יוכיח כי הוא זקוק לתחבורה, למשל בשל היותו מוגבל בניידות.
לעניין ההפרשים אם המעסיק לא משלם לך את ההפרשים אתה יכל להגיש נגדו תביעה לבית הדין האזור לעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר