במסעדה חדשה שנפתחה לפני כחודשיים התחלתי לעבוד בתור קופאית\ צקרית. בתחילת העבודה נאמר לי שאני יכולה לעשות כרצוני עם הטיפ.. לאחר כחודש הוכנסה משרת המלצרים בה התחלתי לעבוד גם.. ככל הנראה המסעדה לא כל כך מצליחה ולכן הבעלים החליטו לחסוך ושבכל משמרת במקום 3 עובדים (מלצר קופאי וצקר) יהיה רק בנאדם אחד (2 לכל היותר) כך שכל העבודה נפלה עליי. כמובן שהם קיצצו גם בעובדי מטבח והמנקים, כך שאם צריך לנקות שרותים\ וטרינות\ רצפה- יש אותנו המלצרים\ צקרים\ קופאים. ואם זה לא היה נקי מספיק אז מנקים שוב ושוב עד שזה נראה לו בסדר. כמו כן היו המון משמרות ששחררו אותנו וזה לא שולם. כמו כן נלקח ממני הטיפ (אין שום הסכם ביני לבין המעסיק על כך) ועל משמרות של 6 שעות מורידים 10 דקות כל משמרת (בכלל לא יצאתי להפסקות שם!!!) כמו כן היו שבועות שעבדתי בכל שבעת ימי השבוע מה עליי לעשות?
אלינה שלום,
בפנייתך העלת הרבה נושאים ושאלות, אנסה להתייחס לרובם.
קודם כל, המעביד שלך חייב לתת לך הודעה בכתב על תנאי עבודה כדי שתדעי מהו השכר המגיע לך, האם הטיפים משולמים לך בתלוש או בנוסף לשכר, מהם שעות העבודה שלך ומה התפקידים שאת אמורה לבצע. הנך זכאית לדרוש מהעביד שלך לקבל מסמך כתוב שמפרט כל זאת.
אם אין לך הפסקות בפועל, אז אין זכות למעביד שלך לנכות משכרך זמן הפסקות.
אם את נדרשת לעבוד בכל ימות השבוע, כמובן שאת זכאית לתשלום גמול עבודה בשבת ואולי גם שעות נוספות. כמו כן המעביד שלך חייב לאפשר לך יום מנוחה שבועי בתשלום.
אם תחליטי להשאר ולעבוד במסעדה זאת, עמדי על זכויותיך ואם את מחליטה לעזוב, יש באפשרותך לדרוש את מה שאמור היה להיות משולם לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר