שלום רב, בעלי הועסק אצל מעסיק פרטי לפני שנתיים בערך. החברה של המעסיק נקעלה לקיים כלכלים ובעלי לא קיבלת מספר משכורות אחרונות והוצאות שונות שעליהן היה מקבל החזרים. לאחר מספר חודשים בהם ל קיבל משכורות, התפטר. מיותר לציין שלא קיבל פיצויים או את הכסךף המגיע לו עד היום. החברה קיימת, אך אין בה כסף. משיחה עם רוקך דין הבנו שניתן לתבוע את הביטוח הלאומי עד 100 אלף שקלים לאחר בקשת פירוק של החברה ( שתעלה לנו כ 6000 שקלים) יש לי מספר שאלות: א. האם יש מקורות נןוספים מהם נוכל לקבל כסף חוץ מביטח לאומי? ב. עורך הדין דרש 20 אחוז + 6000 ש"ח בערך לכל אגרות הפירוק. האם זה סכום סביר? ג. ייעצו לנו לא לשכור עורך דין, אלא להתנהל לבד.האם מומלץ? אם כן, איך? תודה רבה.
אכן, כשחברה חדלת פירעון ואינה מסוגלת לשלם, קיים הליך של פירוק חברה ולאחר מתן צו פירוק ואישרו תביעות עובדים ע"י מנהל מיוחד שמתמנה לצורך כך, המוסד לביטוח לאומי לשלם לעובדים זכויות בנות ביטוח שזה פיצויי פיטורים, שכר, דמי הבראה, פדיון חופשה, תמורת הודעה מוקדמת, פנסיה. בקשה למתן צו פירוק אמורה להיות מוגשת לבית משפט מחוזי. הליך לא מורכב במיוחד, אך אדם מן הישוב יתקשה לבצע אותו ללא ייצוג משפטי. לעניין הוצאות, אכן נדרש תשלום כ- 5,500 ש"ח לכיסוי הוצאות הליך פירוק. לגבי שכ"ט - מדובר בתוצאה של משא ומתן בין הצדדים לגבי גובה אחוז לו זכאי עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר