אחי הינו תושב חוץ ומתגורר בארה"ב שנים רבות. כשהגיע לחתונתי ארצה נתפס נוהג בשכרות כשיצא מאולם האירועים. בפגישה עם ראש שלוחת התביעות היא לא היתה מוכנה לוותר על מרכיב המאסר על תנאי וטענה שהוא יצטרך להגיע ארצה ואם לא תבקש צו הבאה כנגדו ו/או עיכוב יציאה מן הארץ, אלא אם כן- יסכים ל-6 שנות שלילה (כמות של 400 קמ"ג). האם לא כדאי לו שיישפט בהעידר ואז השופט לא יטיל עליו מאסר על תנאי? האם השופט יכול לעשות דבר כזה? אין לו בעיה לשלילה ארוכה , אבל שש שנים נראה מוגזם. מה הייתם מציעים ? (אינו מעוניין בייצוג- תודה)
יעקב שלום,
ראשית אתה צודק בכך שאם ישפט בהעדר לא ניתן יהיה להטיל עליו מאסר שלא בפניו. בית המשפט יוכל לשפוט אותו ללא רכיב של מאסר על תנאי ובוודאי שלא בפועל. אם אין לו בעיה עם משך הפסילה שישפט בהעדר. איני מבין את התעקשות התביעה בעניין, האם המדובר במקרה של נהג שכבר הורשע בעבר בעבירת נהיגה בשכרות?
לתשומת לבך, אם ישפט בהעדר ויקבל פסילה ממושכת של מעל שנה הוא לעולם לא יקבל את רישיון הנהיגה שלו בחזרה מבלי לעבור מבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. בנוסף, אם הוא מחילט להשפט בהעדר, שיוודא שמישהו מטעמו מפקיד עבורו את הרישיון אחרת תקופת הפסילה לא תתחיל אף פעם והוא תמיד ישאר בפסילה.
אני מציע לאחיך שאם הוא מעוניין מתישהו לחזור לארץ ולנהוג בלי בעיה, גם לתקופה קצרה. שיקח ייצוג, גם אם לצורך הורדת רכיב המאסר על תנאי. המחיר לצורך טיפול פשוט שכזה לא צריך להיות יקר.
בברכה,
עו"ד ערן בן-עמי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר