שלום רב. שאלתי היא באילו מקרים בית הדין הרבני יפסוק לטובתה של האישה את הכתובה שלה? כיצד מחושבים דמי המזונות והמדור בהתאם לכתובה?
שלום אסתי
במקרה שהבעל תובע גירושין מבלי שיש לו עילות גירושין הוא מחוייב לשלם כתובה, את עילות הגירושין קשה לפרט במסגרת זו, ורק לדוגמא בגידה/מורדת מחיי אישות ועוד. במקרה זה נטל ההוכחה הוא על הבעל להוכיח את העילות, וללא הוכחה הוא יחוייב בתשלום הכתובה.
במקרה שהאשה תובעת גירושין היא זקוקה לעילות גירושין בכדי לחייב את הבעל לגרשה ולקבל כתובה, עילות לדוגמה מורד מחיי אישות/אלימות/אינו מפרנס את אשתו וכו' (כמובו ישנם עוד עילות וקשה לפרטם במסגרת זו) במקרה זה נטל ההוכחה הוא על האשה וללא זה היא תפסיד את כתובתה.
לגבי מזונות ומדור הבעל חייב לאשתו רק כל עוד והם נשואים, לאחר הגירושין אין הבעל חייב לאשתו מזונות ומדור, (למעט מזונות ילדים שהבעל חייב גם לאחר הגירושין שזוהי סוגיא בפני עצמה שאינה שייכת לכתובה).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום טל לא ברורה לי שאלתך על פניו אין התיישנות בתביעת כתובה, למרות שיש משמעות לשיהוי התביעה. אין קשר בין תביעת כתובה לבין מזונות ושכירות. ליעוץ נוסף תוכלי להתקשר אלי. בהצלחה...
המשך תשובה