עורכי דין נכבדים. אשתי ואני התחתנו בחתונה אזרחית בחו"ל. יש לנו שלושה ילדים ואנחנו עומדים על סף גירושין. כאשר התחתנו, ערכנו כתובה חילונית. מן הסכם אשר מנוסח כמו כתובה דתית, מילה במילה, אבל עם הוספות שלנו ובנוסח מיוחד. האם כתובה חילונית היא בעלת משמעות משפטית?
שלום ויקטור
שאלתך כוללת שני חלקים
א. ראשית כתובה היא מסמך התחייבות של הצדדים איש לרעהו, וצריך לבדוק האם הכתובה שלכם מנוסחת כדין שטר התחייבות בין צדדים, ואם כן היא חלה מכח ההתחייבות הממונית.
ב. ישנה שאלת הסמכות האם לבית הדין יש סמכות לדון בכתובה של נישואין אזרחיים, לדעתי התשובה חיובית כיון שהסמכות להתרת נישואין אזרחיים היא של בית הדין הרבני, וישנם פסקי דין של בתי הדין, שגם הסמכות למזונות ולשאר הדברים הכרוכים בנישואין אזרחיים היא של בית הדין הרבני, הלכך בית הדין הרבני יבדוק את הכתובה האם היא נערכה כדין החיוב הממוני ובהתאם לכך הוא יפסוק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רונית. לא כל חלוקת רכוש על פי חוק יחסי ממון שוללת את האפשרות לתבוע את הכתובה אלא רק אם תקבלי זכויות שעל פי ההלכה לא מגיעות לך ואת מקבלת אותן רק על פי החוק, וזכויות אלו הינן בסכום שווה או גדול יו...
המשך תשובה