שלום, אני ואשתי בהליכי גרושים, נשואים 4 שנים. עזבתי את הבית לפני חצי שנה. יש לנו ילד אחד. 2) יש לנו הסכם ממון מלפני הנישואין. יש לה דירה מלפני הנישואים. אני הבאתי מיליון שקל. 3) קנינו דירה לאחר הנישואים ב שני מיליון שקל. הוריה הביאו עוד חצי מיליון. השאר משכנתא. 4) אני זה שרציתי להתגרש מחוסר התאמה ומריבות - אבל לא מבגידה או משהו כזה. כנראה (שאין עילה לפי הרבנות) יש לי כתובה על סכום של 500,000. 5) התיק הרכושי מתנהל בבית המשפט לענייני משפחה. יש פסק דין לגבי מכירת הדירה. שממתין לסיום צו למדור ספציפי של האישה. 6) אני הגשתי תביעה לפרוק שיתוף בבית המשפט ואשתי כעבור שבוע, הגישה מזונות אישה, איזון משאבים, ומשמורת בבית המשפט לענייני משפחה. ושלום בית הגישה ברבני וקיבלה מדור ספציפי. 7) האישה מתכננת לתבוע כתובה. האם היא זכאית לכתובה? יש הסכם ממון והיא כנראה תקבל מחצית הרכוש, שגובהו עולה על הכתובה. האם בכל זאת עוד עלולה לקבל כתובה בסכום של חצי מיליון ש"ח? תודה
שלום שליו.
אשה זכאית לכתובה ובפרט אם היא מגישה תביעת שלום בית.
בבתי הדין לא נותנים כתובה לאשה שמקבלת רכוש שאינה זכאית לו על פי ההלכה, זה נקרא בבתי הדין אין כפל מבצעים, את לא יכולה לקבל רכוש על פי החוק שמנוגד להלכה וכתובה על פי ההלכה.
באם הדירה נרשמה על שם שניכם בשווה, אז קבלת מחצית הדירה לא מהווה עילה להפסד כתובה.
הסכם ממון לא מונע קבלת כתובה אלא אם כתוב בו מפורש שהאשה לא תקבל כתובה, אדרבה, התחייבות בהסכם ממון לרכוש מסוים גורמת לרכוש שהיא מקבלת על פי ההסכם להיות גם על פי ההלכה משום שאדם יכול להתחייב כל התחייבות וההתחייבות תופסת גם על פי ההלכה.
באם האשה תקבל זכויות סוציאליות שלך מקזזים אותן מסכום הכתובה משום שזכויות סוציאליות שאשה מקבלת הן בניגוד להלכה אלא אם הוסכם על חלוקת זכויות סוציאליות בהסכם הממון.
תוכל להתקשר אלי ונבדוק כיצד ניתן לסייע לך.
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מזל. אמור להיות קיים עותק של הכתובה ברבנות בה נרשמתם לנישואין. ליעוץ נוסף תוכלי להתקשר אלי. בהצלחה...
המשך תשובה