אני בהליכי גירושין .עזבתי את הבית מאחר ופרודתי גירשה אותי מאז כשנה אני גר אצל הוריי .פרודתי הגישה תביעות בבית משפט כבר בהתחלה.בקרוב יתקיימו דיונים .להפתעתי קיבלתי בימים האחרונים תביעה נוספת מבית הדין הרבני שם היא טוענת טענות רבות שלא טענה בתביעות האזרחעות כמו שאני בוגד בה ולא מקיים יחסי אישות.היא גם עברה לגור במקום מרוחק ללא בסכמתי.האם היא יכולה לטעון כך כאשר אני לא גר איתה? האם מנהלים תביעות בשני מישורים? מה גורם לאישה לנהל תביעות בשני המקומות? היא דורשת גם את הכתובה מדובר ב100אשח. האם היא יכולה לטעון ליחסי אישות אם אני לא גר איתה?
שלום ליאור.
התהליכים בבית המשפט ובבית הדין אינם זהים.
בנושא הגירושין והכתובה הסמכות הבלעדית היא לבית הדין הרבני והטענות בעניינים אלו לא זהות לטענות אותן ניתן לטעון בבית המשפט.
לגופן של טענות, הטענה שאינך מקיים יחסי אישות נכונה גם אם אינך בבית, עצם כך שאינך בבית זו טענה לאי קיום יחסי אישות.
הטענה לבגידה מאד רלוונטית בעניין הכתובה. וכך גם הטענה לעזיבתך את הבית ואי קיום יחסי אישות.
ניתן לקיים תביעות בשתי מישורים.
הגורם לאישה לנהל תביעות בשתי מישורים הוא שלא ניתן לדון בכתובה ובגירושין בבית המשפט, והאשה סבורה שהיא תקבל יותר בבית המשפט בחלוקת הרכוש ובמזונות ילדים, אם יש.
הדרך להתגונן במצבך מתביעת הכתובה אינה פשוטה אולם במידע כללי לא ניתן להשיב על כך בפורום.
ליעוץ נוסף תוכל להתקשר אלי ללא התחייבות.
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום א.ב.ב. אשה שתבעה תביעת גירושין יכולה לתבוע כתובה במידה ויש לה עילת גירושין הלכתית, או בנסיבות התיק. אשה יכולה לתבוע מזונות אשה גם אם אין לה ילדים, אולם מזונות אשה לא ניתנים לאשה שתובעת גירושין ...
המשך תשובה