שלום וברכה, אני נמצאת בהליך גירושין מזה 10 חד', עזבתי את הבית לאחר שגיליתי שבעלי ואב בני בוגד בי זה שנים עם נשים רבות (רובן המוחלט נשואות אף הן) יש לי הוכחות מצולמות בעניין והוא אף הודה בכך. מעבר לזאת הוא אף חזר בשאלה במהלך נישואינו ובכך בין היתר לא איפשר את המשך חיינו המשותפים. אני מעוניינת לתבוע את כתובתי במלואה אך מתלבטת האם לכרוך אותה במתן הגט או לחילופין להתגרש ולתבוע את כתובתי לאחר מכן? מהי האפשרות הנכונה ביותר עבורי ומהן ההשלכות לכל החלטה? תודה רבה!
שלום נועה,
על שאלתך אוכל לענות אם אדע מי הגיש את תביעת הגירושין ומי יותר רוצה להתגרש ומה מצב ההליכים ביניכם.
בעקרון בד"כ אינטרס של האשה זה לדון בכתובה לאחר הגירושין כדי שהגט לא יהיה קלף מיקוח לויתור על הכתובה והאינטרס של הגבר הוא הפוך.
אבל יש חריגים.
בדרך כלל במהלך סידור גט נשאלת האשה מה עם הכתובה, אז יש לך שתי אפשרויות, לומר שאינך מוותרת מה שעלול להביא לסירוב הבעל להתגרש או לוותר על הכתובה שזה הפסד גדול.
מאד תלוי גם במצב הזכויות הסוציאליות בין הצדדים בחלוקת הרכוש.
ליעוץ נוסף תוכלי להתקשר
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום שלמה. לא פוטרים מכתובה מחמת תביעת האשה בערכאות. אולם אם יפסקו לה מזונות שלא מגיעים לה על פי דין תורה יתכן ויקזזו זאת מהכתובה. ליעוץ נוסף תוכל להתקשר אלי. בהצלחה...
המשך תשובה