בעלי ואני נמצאים בסכסוך מזה שלושה חודשים, הוא לא מדבר איתי, לקח ממני את כרטיס האשראי והחליט שהוא זה שינהל כספית את משק הבית. הוא עושה קניות כלליות אבל לא דברים הנחוצים לי באופן אישי. כשאני צריכה משהו ופונה אליו , הוא אומר: "תקני מהירושה שאמא שלך השאירה לך". אמי (שהיתה עובדת נקיון פשוטה) השאירה סכום צנוע שהתחלק בין האחים, מכיוון שאינני עובדת ואין לי בטחון כלכלי, סגרתי את הסכום בבנק לעת זקנה או לשעת חירום אבל הוא מתריס זאת בפניי כל הזמן ורוצה שאשתמש בזה להוצאותי האישיות. האם יש צדק בדבריו? אשמח לקבל תשובה.
שלום דלית,
שאלתך מורכבת, אני מבין שעדיין לא הגעתם להחלטה או לרצון להתגרש למרות שנראה על פניו שהבעל מפעיל אלימות כלכלית.
אולם במדינת ישראל היחסים הממוניים בין בני זוג נקבעו על פי ההלכה.
על פי ההלכה הבעל הוא זה שחייב במזונות אשתו, המלאים, אולם חז"ל קבעו גם חובות לאשה במקביל לחובות הבעל לאשה.
אחד מהחובות של האשה לבעל הוא שהאשה תביא לבעל את מעשה ידיה, דהיינו הכנסתה הולכת לבעל.
חוב נוסף לאשה שחייבת לבעל זה פירות "נכסי מילוג" של האשה.
נכסי מילוג הם - כספים או רכוש ששייכים לאשה, הם נשארים של האשה אולם לבעל מגיע הפירות מהם דהיינו הרווחים הנובעים מנכסים אלו.
הקבלה זו שעשו חז"ל בין חובות הבעל לבין חובות האשה נועדה לדבריהם למנוע איבה בין בני הזוג, כאשר הבעל מחויב בחובות והאשה לא עומדת בחובותיה, מצב כזה יוצר איבה בין בני הזוג.
במקרה שלך כספי הירושה נחשבים נכסי מילוג הם אמורים להמשיך להיות שלך אולם הרווחים עליהם צריכים להיות של הבעל והוא צריך להשתמש בהם לרווחת הבית והמשפחה.
אינני יודע באיזה סכום מדובר וכמה רווחים הוא יכול להניב, אבל בעקרון טענת הבעל שהוא לא מוכן לקנות לך דברים בגלל שסגרת את הירושה היא טענה.
יש כמה אפשרויות לפתור את המצב אולם ליעוץ פרטני יותר תצרי אתי קשר בטלפון.
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אמיר. קשה לענות במסגרת פורום מצומצם זה על מנעד האפשרויות בהן האשה לא זכאית לכתובתה. ליעוץ פרטני תוכל להתקשר אלי. בהצלחה...
המשך תשובה