אני מעוניינת לבקש את הכתובה שלי בהליך הגירושין, אחרי תביעה לשלום בית. בעלי טוען שאין לו כסף לשלם לי, כי הוא לא עובד עכשיו, אבל אני יודעת שיש לו כסף בצד. רציתי לשאול האם בית הדין מעניק כתובה על סמך היכולת הכלכלית?
שלום יעל,
בעקרון חיוב הכתובה הינו חיוב אותו התחייב הבעל לשלם ללא שום קשר ליכולתו הכלכלית, התחייבות שעומדת בפני עצמה.
אולם יתכנו מקרים שבו ביה"ד יקבע שהכתובה מוגזמת, [לא כל בתי הדין] אם הסכום הוא כזה שלא סביר כלל וכלל שהבעל יכול יהיה להגיע אליו במהלך חייו.
סכום זה הוא בד"כ מעל ל500,000 ש"ח.
גם אם ביה"ד יקבע שהכתובה מוגזמת זה לא אומר שביה"ד יפטור את הבעל לחלוטין, ביה"ד יכול לחייבו בסכום יחסי וראוי, בשיקול דעתו של ביה"ד.
כמובן כל זאת כאשר ביה"ד יחליט שאין סיבה לשלול את חיוב הכתובה.
יתכן וכדאי לך לשקול האם גם פסיקה מחייבת של ביה"ד הרבני תועיל לך לגבות את הסכום אותו ביה"ד פסקו לאור יכולתו המוצהרת של הבעל.
האם יש נכסים ידועים לעקל כדי לקיים את פסיקת ביה"ד הרבני בנושא הכתובה.
משום שאם מדובר באדם שלא משלם חובות ואי אפשר לגבות ממנו לא תמיד מועילה פסיקה לחייב אותו, גם הוצאה לפועל לא תמיד מצליחה לגבות חיובים שונים.
ליעוץ פרטני תוכלי לפנות למשרדנו ללא התחייבות.
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום קרן בגיור את אמורה לקבל עלייך עול תורה ומצוות. במידה ואת נמצאת עם בן זוג שלא משתף פעולה זה נראה גיור למראית עין וחסר תום לב מכיון שקשה מאד לקיים מצוות למי שנמצא עם בן זוג שלא מקיים אותם. בהצ...
המשך תשובה