לא ברור לי העניין שאם אני אקבל מחצית מהרכוש על פי חוק יחסי ממון מדוע לא אהיה זכאית לכתובה? הרי יש נשים שמקבלות את כתובתן. מה זה אומר לגביהן שהן לא קיבלו מחצית מהרכוש? תודה מראש על תשובתכם.
שלום ליאור
מי שמקבלת מחצית מהרכוש שלא על פי דין תורה לא יכולה לבקש עוד כסף גם על פי דין תורה. זה נקרא בלשון בית הדין אין כפל מבצעים.
זה לא אומר שמחצית מהרכוש שאת מקבלת אינו לפי דין תורה, כי במה שרשום על שם שני הצדדים האשה מקבלת מחצית גם על פי דין תורה, רק כשמדובר למשל על זכויות פנסיוניות מחלקו של הבעל או מוניטין של הבעל, מכיון שעל פי דין התורה מחציתם לא מגיעה לאשה בית הדין רואה את התשלומים הללו ככתובה, לפיכך האשה כבר קיבלה את הכתובה בכספים אחרים.
נשים שקיבלו כתובה, זה או כשלא היה רכוש או שהרכוש שחולק היה רשום בשווה ע"ש שני הצדדים או שהזכויות הפנסיוניות שהן צברו היו מעבר לזכויות הפנסיוניות שהבעל צבר כך שהם לא גובות ממנו שום סכום שלא על פי ההלכה.
התשובה הזו היא תשובה כללית, זה לא ברור שכך הוא המקרה שלך, אלא שלא פרטת את פרטי המקרה שלך.
ליעוץ נוסף תוכלי לפנות למשרדנו ללא התחייבות,
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אסתי. במקרה כמו שלך בהחלט יש מצב לקבל פיצויי גירושין, תלוי בכמה משתנים. לא ניתן לפרט הכל במסגרת הפורום. כדאי מאד להתייעץ עם טו``ר לפני ההליכים. ליעוץ פרטני תוכלי להתקשר אלי. בהצלחה...
המשך תשובה