רציתי לשאול איזה סמכות משפטית וחוקית יש למסמך הכתובה? אני שם לב שאתם אנשים דתיים ולבטח תענו לי שזהו תקנת חכמים ובלה בלה.. אבל במצב של היום, תסכימו איתי שזהו מסמך לא שיוויוני בעליל, המפלה גברים לרעה. שגבר צריך לשלם לאשה בעת הגירושים (במקרים מסוימים כמובן) סכום כסף. רציתי לשאול מה הסמכות החוקית שלו במדינת ישראל? כלומר מבחינת בית המשפט, ולא מצד בית הדין. האם בסמכות בית דין אזרחי גבוה לבטל חיוב כתובה? והאם ידוע לכם על עתירה שהוגשו בנידון לבתי משפט בתואנה שהמסמך אינו תקף חוקית, או עתירה שזהו מסמך המפלה גברים לרעה, ולכן דינו להתבטל. תודה רבה.
שלום נתי,
הכתובה היא שטר חוב עליו חותם הבעל בהסכמה ובידיעה שבמקרה והוא ירצה לגרש את האשה ללא עילת גירושין עליו לשלם לה את ההתחייבות אותה הוא נוקב בסכום מתחת לחופה.
גם בתי המשפט מתייחסים כך לשטר הכתובה.
אין סמכות לבית דין אזרחי לבטל חיוב כתובה לבתי המשפט יש סמכות לדון רק בכתובת אלמנה, דהיינו בכתובה של כזו שבעלה נפטר.
לא ידוע על עתירה לבתי המשפט בתואנה שהמסמך אינו תקף חוקית וזה ברור מחמת שבתי המשפט, גם בעליון מתייחסים את הכתובה כמסמך חוקי ומחייב, יש פסקי דין בבית המשפט העליון המורים אף להצמיד את סכום הכתובה למדד וזאת למרות שאין הסכמה בבתי הדין הרבניים האם להצמיד ערך כתובה אם לאו.
ליעוץ נוסף תוכל לפנות למשרדנו ללא התחייבות,
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
משרד טוען רבני אביחיל צדוק
053-9428569
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום עלמה. אחת מעילות הגירושין היא שהבעל לא זן ולא מפרנס ולפיכך אם הוא ממשיך לא לזון ולא לפרנס את זכאית לכתובתך. אם כי מנגד לחיוב של הבעל לפרנס בכתובה הבעל זכאי בהכנסות של האשה, ולפיכך אם היה די בהכ...
המשך תשובה