אשמח לברר עניין פעוט... יש סימן מסחרי (שם של מוצר) שרשום על אדם כלשהו שנפטר, במאגר הנתונים השם עדיין רשום על שם המנוח, בנו של המנוח ממשיך את ניהול המותג. (כדי שיהיה ברור, בנו של המנוח לא רשום על הסימן המסחרי). אם נתעלם מהעניין המוסרי לרגע, בשביל הפרוטוקול. האם זה חוקי להשתמש בשם של המותג כאשר בעל המותג נפטר ולמרות שהמותג רשום? האם זה אוטומטי עובד לידי בנו? האם בנו יוכל להגיש תביעה בשם אביו? מה החוק אומר במצב זה? תודה.
שלום לאורח,
במקרה של פטירת בעל הסימן, על היורש (במקרה הזה - הבן) לבצע רישום העברת בעלות בסימן הרשום אצל רשם סימני המסחר. לשם כך די בהגשת החלטה של בית המשפט או של הרשם לענייני ירושה, לפי העניין, המורה על ביצוע ההעברה, לידי רשם סימני המסחר, בתוספת בקשה ואגרה כדין.
רישום העברת הבעלות בסימן המסחר הוא הליך פרוצדרולי, פשוט יחסית. עיכוב בביצוע הליך הרישום במקרה זה אינו צפוי לפגום בתוקף הסימן או בזכויותיו של היורש, ובלבד שהבן הוא אכן היורש החוקי של הזכויות בסימן על פי כל דין.
בברכה,
דן סגל, עו"ד
מנהל פורום סימני מסחר, שמות מתחם ומותגים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד מורן אריאלי
053-6240747
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שרון צהריים טובים, אם מדובר בתחומים מאד רחוקים וגם הלוגו מאד שונה (נניח- שלאחד מכם יש ציור או צבעים שמייחדים אותו)- יתכן וניתן יהיה להשתמש בשם ואולי אפילו לרשום אותו אצל רשם סימני המסחר. יש כמובן...
המשך תשובה