לעו"ד שלום. הנני דייר בבנין בן 8 דירות ויש נזילה מהצינור המוביל את המים מהמונה הראשי למונים הפרטיים של הדירות. הבנין בן 8 דירות, אך בקומת הקרקע יש שכן שבבעלותו שתי דירות. אני מוניתי באסיפת דיירים לטפל בעניין (בבנין אין ועד בית). לאחר שנבחר אינסטלטור לבצוע ביקשתי לאסוף את התשלום (לפני הזמנת העבודה), ולפי סעיף 58 בחוק המקרקעין עליו לשלם 2/8 = רבע ממחיר התיקון. איך השכן סבר שעליו לשלם 1/7 מהמחיר. אינני חושש להעמיד אותו על טעותו בבית המשפט, אך כעת נוצר מצב חדש: מאחר והחליט אותו בעל שתי דירות להפסיק לשתף פעולה, הוא הזמין בעל מקצוע להתקין לעצמו חיבור שיעקוף את הצינור המשותף (להגיע מהמונה הראשי למונה הפרטי שלו בצינור פרטי) וכך לחייב את כל ששת בעלי הדירות הנותרות לשאת בהוצאות התיקון של הצינור המשותף המקורי שנוזל. יצויין שהמעקף אינו באמת פותר את הבעיה שלו, כי גם כך הוא ימשיך לשלם על הנזילה מהצינור המשותף עד שיתוקן. השאלה: האם הוא יכול לשנות כך את חיבור הצינורות ללא הסכמת בעלי הדירות האחרים? אם ששת בעלי הדירות הנותרים יתקנו את הצינור המשותף על חשבונם, האם ניתן לתבוע אותו על חלקו למרות שהתקין צינור פרטי?
שלום רב,
יש להבין את המסגרת העובדתית במלואה, בין היתר על פי בדיקה שתיעשה על ידי איש מקצוע מתאים. ככל שאיש המקצוע שנשכר לא ביצע את המוטל עליו או ביצע אותו באופן חלקי או רשלני, בהחלט ניתן לשקול לדרוש ממנו השתתפות בתיקון שייעשה על ידכם.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חניה כשמה היא מיועדת לחניית רכב ולא שטח לבנות בו מחסנים, מאידך תלוי האם הבניין חדש , ישן סביבה וכדומה....
המשך תשובה