בהמשך לפנייתי: "בניין דירות (למעלה מ6 דירות), ישנן 4 דירות בקומת הקרקע, להן כניסה חיצונית נפרדת, כך שדיירים אלו כמעט שאינם עושים שימוש ברכוש המשותף. לטענתם אינם צריכים להשתתף בעלויות כגון נקיון השטחים הציבוריים, אחזקת מעלית, והוספת מתקנים כגון עמדת נעילת אופניים וכו' שכן אינם נהנים מהם. השאלות: 1. מה מגדיר חוק המקרקעין לגבי חובות דיירים במצב כגון זה? (נא הפניה לסעיפים הרלוונטים) 2. מה מקובל? תשלום מיסי ועד הבית יוחאי ניר (נאוי), עו 2/11/2016 14:50 יצחק שלום, כלל בעלי הדירות נדרשים לשאת בהוצאות האחזקת הרכוש המשותף בהתאם לחלקם היחסי וללא כל קשר למידת השימוש ברכוש המשותף. בהצלחה, יוחאי ניר (נאוי) ,עו"ד " האם הדיירים יכולים לטעון כי מדובר בבית מורכב (סעיף 59 לחוק?)רק משום שיש להם כניסות נפרדות וחצר נפרדת? מהי ההגדרה של בית מורכב?
יצחק שלום,
להלן ההוראה הרלוונטית מחוק המקרקעין:
בית משותף המורכב ממבנים או מאגפים
59. (א) מקום שבית משותף מורכב ממבנים אחדים או מאגפים אחדים אשר לכל אחד מהם כניסה נפרדת או מיתקנים נפרדים (להלן - בית מורכב) ובעלי הדירות קבעו בתקנון כי הרכוש המשותף, כולו או חלק ממנו, שבתחומי כל מבנה או אגף יהיה צמוד לדירות שבאותו מבנה או אגף, או שהחזקתו וניהולו יהיו נפרדים, תחול חובת ההשתתפות בהוצאות ההחזקה והניהול של הרכוש המשותף כאמור, על בעלי הדירות שבאותו מבנה או אגף בלבד; בעלי הדירות רשאים לקבוע בתקנון שיקיימו אסיפה כללית ונציגות נפרדת לגבי אותו מבנה או אגף.
(ב) באין קביעה בתקנון כאמור בסעיף קטן (א), רשאי המפקח להורות כי בית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) אם נוכח שנסיבות הענין מצדיקות לעשות כן; הורה המפקח כאמור, יקבע את חלקי הרכוש המשותף שיחול עליהם סעיף קטן (א).
(ג) אין בקביעה שבית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) כדי לגרוע מהוראות החוק החלות על הרכוש המשותף בבית כאמור, שהחזקתו וניהולו לא הופרדו.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
פסיקה לא נותנים בפורומים , הכלל היו חישוב לפי שטח דירה אלא אם כן יש הוראות אחרות בתקנון המוסכם של הבית...
המשך תשובה