לאחרונה רכשתי משרד בבניין משרדים. כעת נודע לי, מעיון בתיק הבניין, שסמוך לאחר גמר הבנייה (בשנות ה- 70) הקבלן מכר את המקלט לבעלים של הקומה הראשונה (בתיק יש פנייה לעירייה לפיה מבקשים להשתמש במקלט כארכיון ומתחייבים להעמידו לרשות הדיירים בעת חירום, והעירייה - אישרה). לימים מכרו את המקלט והקונה החדש הפך אותו לדירת מגורים. אותו הדבר עשה הקבלן עם "חדר הכביסה" שעל הגג. הוא מכר את הזכויות לבעל הנכס בקומה האחרונה - ללא שניתנה הסכמת יתר הבעלים - וזה הפך אותו לדירת מגורים החוצה את הגג תוך שהוא משתלט על מחצית הגג. האם היום ניתן לתבוע להחזיר את הזכויות ברכוש המשותף (במקלט ובגג), ודמי שימוש ראויים? אחרי הכל, הקונה ידע או צריך היה לדעת שמדובר ברכוש משותף ושלא ניתנה הסכמה של הבעלים.
דוד שלום,
בהחלט ייתכן כי נעשו פעולות שאינן מתיישבות עם המסגרת הרישומית הנכונה בהתאם להסכמי המכר. צריך לבחון את ההסכמים בצירוף מסמכי הבית המשותף על מנת להבין את התמונה במלואה.
אם אכן הדבר קרה יש לשקול פניה לערכאה שיפוטית לשינוי מהמצב הקיים.
אתם מוזמנים לפנות למשרדי באופן פרטני.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חניה כשמה היא מיועדת לחניית רכב ולא שטח לבנות בו מחסנים, מאידך תלוי האם הבניין חדש , ישן סביבה וכדומה....
המשך תשובה