שלום רב, מזה חודש מרץ 2015 החל טפטוף+ החלה להתפשט רטיבות בתקרת השירותים והמקלחת בביתי. פניתי לשכנים המתגוררים בקומה מעליי, בשכירות. הם טענו שזה לא מהם. הזמנתי אינסטלטור לצורך חוות דעת. הוא טען שעליהם לתקן את הצנרת. לאחר פניות רבות אליהם, הם גירשו אותי בבושת פנים ואמרו שאין להם חוזה שכירות ושלבעל הדירה המתגורר בגרמניה אין ביטוח דירה. למיטב ידיעתי פרטים אלו אינם נכונים. פניתי לבית המשפט ונפתח תיק במסגרת תביעות קטנות, אולם הפקידה טענה שהעניין שייך למנהל מקרקעין ושעליי לפנות לשם, וכי יתכן שהשופט בבית המשפט יטען שאין בסמכותו לפסוק בעניין, ויפנה אותי למנהל למקרקעין. האם הדבר הינו נכון? האם עשיתי שגיאה בכך שפתחתי את התיק בבית המשפט? תודה רבה.
מורן שלום,
זו בהחלט אפשרות.
ישנם עניינים בבית המשותף שלגביהם יש למפקח סמכות יחודית לדון בסכסוך וישנן סוגיות שבהן ישנה סמכות מקבילה (כלומר ישנה סמכות גם לבית המשפט).
בכל אופן יש לעיין בכתב התביעה ולראות כיצד נוסחה. אני מציע לך כי בטרם פעולה כלשהי תפני לעורך דין הבקיא בתחום על מנת שינחה אותך כיצד לנהוג.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לצערי כשוכר אין לך מעמד בבית המשותף, צריך להבין מדוע החליטו מה שהחליטו ובעל הדירה שלך יכול להתנגד לא אתה....
המשך תשובה