אני גרה בבניין משותף בן 3 קומות, 6 דיירים יש לנו 3 חניות מקורות ו-2 חניות צדדיות שאינן מקורות. מאחר ורק ל-3 משפחות יש מכוניות, חלקנו את החניה כך שלכל אחד יש חניה קבועה (כאשר היו יותר מכוניות - היה סבב). לנו, יש 2 מכוניות ואנחנו חונים בחניה הצדדית הפנויה. החניה הנוספת נשארת לרוב פנויה. כשבאים אורחם למשפחות ללא מכוניות הם מחנים שם. הבעיה היא שעכשיו נוצר מצב בו האורחים התרגלו שיש להם תמיד חניה וכשאין להם חניה אם אנחנו לא נמצאים הם חונים לנו בחניה ואנו נותרים ללא חניה. המצב קורה אחת לשבוע, כאשר הבת של אחת הדיירות (ללא רכב) מגיעה לביקור ביום שישי/שבת. היא טוענת שזו זכותה להחנות את רכבה בכל חניה שפנויה בזכות זה שאמא שלה גרה בבניין. האם זה אכן נכון? אומנם חניות לא בטאבו אך אני יודעת שהזכות היא של דיירי הבניין בלבד. דבר נוסף, יש בעיית חניה ברחוב. השבוע ״התארח״ אצלנו רכב שלא היה ברור למי הוא שייך. לאחר כמה ימים ולאחר שעקבנו אחריו גיליתי שהוא שייך לדיירת שגרה כמה בניינים לידנו. הגברת טוענת שהיא רשאית לחנות בחניה שלנו מכיוון שאין שום שלט ״חניה פרטית״ ולכן היא רשאית להכנס לחניה. התקשרתי למשטרה ובקשתי את הנחיותיה. נאמר לי שם שאני לא יכולה לקבל עזרה מהמשטרה כי זו חניה משותפת. שאלתי אם אני יכולה לגרור את המכונית והיא אמרה שעפ״י חוק אני לא רשאית לעשות זאת. אשמח לדעת מה ניתן לעשות במסגרת החוק? האירועים הללו ממש הופכים את המגורים ברחוב לסיוט מתמשך ובכל פעם פולשים לנו לחנייה.
סגלית שלום,
יש להבין את המשמעות של 'חניית אורחים' בהתאם למסמכי הבית המשותף הרלוונטיים לרבות תשריטים, חזוי המכר, היתר הבניה וכיוצ' אם וכאשר ניתן לכך ביטוי.
לאחר בחינת המסמכים הרלוונטיים ובדיקת מעמדן של החניות המתוארות, ניתן יהיה להבין כיצד עליכם לנהוג.
עקרונית הזכויות מוקנות לבעלי הדירות ולא לאורחים. שינויים אלה או אחרים במסגרת זו נדרש לבצע באסיפת בעלי הדירות.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אין צורך בכינוס אספה אלא אם כן מדובר בתיקון של עשרות אלפי שקלים אזי יש להביא 3 הצעות מחיר ולקבל החלטה באספה...
המשך תשובה