שלום רב שמי מיכאל מאשדוד, עקב מחלת הסרטן בה חליתי פעמיים אני בעל תג נכה, מוגדר כנכה לצמיתות בביטוח לאומי. בנובמבר 2011 חתמנו על חוזה לרכישת דירה חדשה על הנייר וכמובן שעם הדירה קיבלנו חנייה המשוייכת לדירה. במאי 2012 אובחנתי לראשונה כחולה בסרטן. באוקטובר 2013 קיבלנו את הדירה. לצערי עקב טיפולים שעברתי אני אמור להמנע מחשיפה לשמש ועקב כך שהחנייה שלי נמצאת יחסית רחוק מכניסת הבניין. בחנייה המשותפת של דיירי הבניין קיימים 2 חניות נכים הקרובים לכניסת הבניין עם ציור של עגלת נכים. לצערי באופן קבע חונים בהן דיירים ללא תג נכה ואין לי אפשרות להחנות בהן. עקב כך פניתי לעיריית אשדוד בבקשה להעמיד עמוד עם שלט של חניית נכים על מנת שבאמת רק בעלי תג נכה יחנו בשתי החניות, נציג העיריה היה במקום ואמר כי זה שטח פרטי ועל הקבלן לפי החוק מוטלת האחריות להעמיד שלט. פניתי לקבלן ונעניתי במכתב עו"ד הטוען כי עפ"י הוראות חוק הקבלן מחוייב להצמיד חניית נכים לבעל תג נכה רק בשעת הליכי מכירת הדירה, ובגלל שלא עשיתי כן לא מוטלת עליהם החובה לעשות כן. האם זה נכון? ואם לא הקבלן האם זאת לא אחריות העיריה? אשמח לתשובה. שבוע טוב.
מיכאל שלום,
חוק המקרקעין אינו קובע הקצאה או ייחוד של חניה מסוימת לבעל מוגבלות. בחוק המקרקעין ישנן הוראות המתייחסות לאופן ביצוע התאמות לבעלי מוגבלויות. יש לבחון את מסמכי הבית המשותף (הסכמי מכר, תקנון, תשריטים והיתר בניה) כדי ללמוד על החלוקה שנעשתה. עקרונית, אם היתר הבניה מחייב את הקבלן להקצות חניות לנכים עליו להקצותן לנכים בשלב מכירת הדירות ולאחר מכן יש לבחון את השימושים בהתאם לתקנון ככל שקיים או בהתאם לקבוע במסמכי הבית המשותף.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
זו אחריות של בעלת הדירה אין כזה דבר שלא מוצאים פתרון, אם צריך לשבור קיר זה עניינן שלה תתקשר אסביר 0509000145...
המשך תשובה