השאלה שלי מתחלקת לשתי שאלות: א. כדיירת שוכרת בבית דירות (9 דירות) בבעלות בעלים אחד - מה הזכויות לגבי שקיפות חשבון ועד הבית? נושאים קריטיים אמנם טופלו ,כגון איטום גג או תיקון ריצוף בכניסה לבניין, אך בצורה מינימלית ו/או "חאפרית" (סליחה על המילה אך לא מוצאת הגדרה טובה מזו). כל נושא הניקיון של חדר המדרגות וסביבת הבניין מוזנח בצורה נוראית והדיירים התלוננו שוב ושוב. ביקשתי בעבר לראות דיווח של חשבון ועד הבית ובעל הבית לא הסכים לחשוף בפני מידע. במעמד החוזה נאמר לנו על סכום ועד הבית (80 ש"ח ואיננו יודעים כמה משלמים הדיירים האחרים...) - הסכום משולם כחלק מתשלום שכר הדירה (ללא הפרדה). ב. בבניין אין נציגות הדיירים מול בעל הבית- ועל כן בפועל תכל'ס - אין ועד. בעל הבית הוא הועד- כך שאם יש תקלה הקטנה ביותר כמו החלפת נורה בחדר המדרגות- עלינו לפנות ישירות לבעל הבית... מייצר מצב קצת לא נעים. כעת מבקשים העלאה בשכר הדירה במעמד חידוש חוזה לאחר שנה, כאשר שוב "דמי ועד הבית" משולמים כחלק בלתי נפרד משכר הדירה. הצעתי לבעל הבית שאני אנהל, לא הסכים, הצעתי אף להחליף את המנקה, לא הסכים.... שאלתי היא מה אוכל לעשות על מנת לשפר את התנאים? מה מגיע לי על פי חוק? תודה מראש על ההתייחסות והזמן !!
נעה שלום,
מעמדו של שוכר בבית משותף נגזר מהוראות הסכם השכירות עליו חתם אל מול בעל הדירה. חוק המקרקעין אינו מתייחס ומגדיר את זכויותיו של שוכר ונוקט בלשון המתייחסת לבעל דירה בלבד.
עלייך לנסות ולשפר את תנאייך במסגרת הסכם השכירות ובמו"מ אל מול בעל הדירה.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
פניה למינוי וועד חיצוני יש להגיש למפקחת אך יש לזכור שעלות לדייר תהיה גבוהה משמעותית יותר לעיתים כפולה ואף יותר...
המשך תשובה