שלום, הבנין עבר לחברת ניהול חיצונית לאחר שאף דייר לא הסכים לתפקד כועד הבית. מנקת הבניין (אחת הדיירות, ואמא של נציג הבניין מול חברת הניהול) בעצם פוטרה בשל הגעת מחליף מטעם החברה והערכה כי שגוי להעסיק דייר או בן משפחה. כמובן שבני המשפחה דורשים פיצויים למנקה על הפיטורים. למרות שלא עבדה עם תלושי שכר או שילמה כחוק. בדקתי קלות את הנושא וראיתי שתשלום הפיצויים צריך להיות מקופת הועד ולא מחיוב נוסף מבעלי הדירות. הם טוענים שלא, כיוון שאין 'קופת ועד הבית'. ביולי 2014 היתה בעיה בצינור הראשי (צינור אסבסט ישן) בבניין ולשכנים תחתיי(בני המשפחה של המנקה, באופן 'מפתיע') היתה נזילה אקטיבית לדירתם. לא היה כסף בקופת הועד כיוון שלא כל הדיירים שילמו באופן שוטף. כדי לחוס על הדירה תחתיי ועל כך שלא נעים להיות עם נזילה שכזו, בטיפשותי ותמימותי שילמתי אני את הוצאות התיקון תמורת זיכוי בתשלומי ועד הבית. הסתכם בתשלום לשנתיים וכמה חודשים מראש (!!!). הובטח לי ע"י הועד כי זה ייתן לי שקט מתשלומים לועד הבית עד לתום התקופה ששילמתי. האם עליי לשלם כעת גם את התשלומים שהם דורשים או זה אכן צריך להיות מקופת הועד ולא קשור אלי מה הם עשו עם הכסף או אם כל הדיירים שילמו או לא? הם מטרידים אותי אין סוף ואני רוצה להפסיק את זה, אבל נמאס לי להיות יותר צדיקה מכולם.
נעמה שלום,
בעניין יחסי העבודה הרי שיש להבין את מסגרת הדברים המלאה בהיבט שאלת יחסי העובד מעביד. עקרונית, תשלומים מסוג זה משולמים מקופת הועד אלא אם ההעסקה נעשתה שלא כדין ובאופן שחורג משמעותית מהמקובל.
בעניין הנזילות והתשלומים. האם נחתם מסמך המעיד על על זיכוי שהובטח לך מתשלומי המיסים? לגבי הוצאות התיקון ובהינתן שמדובר על רכוש משותף התיקון צריך להיות משולם מקופת הועד.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טיפול של חברת ניהול אמור להיקבע באספה כללית בהחלטת רוב דיירים וזאת לאחר שהתקבלו 3 הצעות מחיר , אם הנציגות לא פעלה כדין מציע תחילה לשלוח אליה מכתב התראה ובה דרישה להסברים ולשקיפות ככל שהיא לא פועלת כך ...
המשך תשובה