בבניין בו אני משכיר דירה ועד הבית מבקש לגבות כסף עבור תיקונים אשר לא ניתן היה לכסות מתשלום ועד הבית השוטף. המשכירה מסרבת לשלם בטענה שהתשלום חל עלי. כאשר שאלתי את נציגת הועד לגבי סיבת הגביה נאמר לי שמדובר בתיקונים בסכומים גבוהים יחסית אשר לא ניתן לכסות מהתשלום השוטף. כאשר שאלתי מה הקריטריון לחלוקה בין סוגי הגביה התשובה שקיבלתי היא תקציבית- מה שניתן לכסות מהתשלום השוטף מכסים, ועל תיקונים גדולים שלא ניתן לכסות מבקשים כסף נוסף. זה תשלום שני מסוג זה השנה, מה שגורם לי לחשוב שפשוט דמי ועד הבית השוטפים נמוכים מדי מול עלות תחזוקת הבניין. לפי חוזה השכירות, המשכירה מחויבת בתשלום ועד הבית. אין בו סייגים לגבי תשלומים אשר נופלים על המשכיר. מי אמור לשלם את הסכום? אני (המשכיר) או השוכרת? במקרה והתשלום חל עלי, מה הקריטריון לחלוקה? אריאל
אריאל שלום,
אתה מעלה סוגיה שאני נשאל לגביה הרבה מאוד. לב ליבו של העניין, הן מצד השוכר והן מצד המשכיר (בעל הדירה), נעוץ בהסכם השכירות. חוק המקרקעין אינו מגדיר את חובותיו של שוכר בתשלום מיסי ועד הבית מאחר ועקרונית, אין לו "מעמד" (משפטי) בבית המשותף ועל כן הצדדים צריכים לעצב את הסכם השכירות כך שיענה על סוגיית ההוצאות השוטפות עד כמה שניתן ובהתאם לאופי הבניין/נכס.
מקובל לקבוע (וככלל אצבע בלבד) כי המשכיר ישא בכל הוצאה חד פעמית שחלה על בעלי הדירות בבניין והשוכר נדרש לשאת בתשלומים השוטפים כפי שסביר שהוגדר בהסכם.
לא בכדי החוק קובע כי בכל שנה תתקיים אסיפה שנתית ויערך תקציב מחודש על בסיס הנתונים הרלוונטיים. באסיפה השנתית הבאה תוכלו לדון בכך ובהתאם להוצאות הנדרשות קיבעו את גובהם של מיסי ועד הבית.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לשלוח מכתבי התראה אל כל הדיירים ואם לא מגיבים מציע לתבוע אותם, יש דרכים נוספות מוזמנת להתקשר ואסביר ...
המשך תשובה