המצב אצלנו הוא כזה: מתוך 8 דירות, ישנן 5 דירות שהבעלים השכירו לאחרים. בעלי הדירות לא מגלים כל עניין במה שקורה כאן לגבי אחזקת הרכוש המשותף ואף לא ניתן לקיים אסיפת דיירים. נותרנו 3 בעלי דירות, שבעלי דירה אחת אינה מעוניינת להיות בועד. אני הייתי בועד עד לפני שנתיים, אחריי זוג אחד שעזב והעביר את ענייני הועד לשכנה שלישית. בעלי הדירה המסרבים להיות בועד הבית לעולמי עד, חדלו לשלם דמי ועד ואף לא שילמו עבור זיפות הגג. הועד מעוניין להגיש תביעה למפקח הרישום על מקרקעין. השאלה האם חובה לקיים אסיפת דיירים כאשר אף אחד מבעלי הדירות לא מתעניין במה שקורה, בכדי להגיש תביעה למנהל הרישום על מקרקעין, או שאין תנאי כזה? לציין, שבעלי הדירות שהשכירו דירותיהם, משלמים את כל הדרוש לאחזקת השטחים המשותפים.
דנה שלום,
סעיף 65 לחוק המקרקעין קובע במפורש כי לכל בית משותף תהיה נציגות לצורך ניהול ענייניו השוטפים של הבית המשותף. כל בעל דירה רשאי לדרוש כי בבית המשותף תהיה נציגות - "ועד בית".
ככל שלא תושג הסכמה על נציגות שתיבחר מבין בעלי הדירות, ניתן לפנות למפקח/ת על רישום המקרקעין שיפעלו למינוי ועד בית.
אני בהחלט מציע להודיע לבעלי הדירות על קיומה של אסיפה שבמסגרתה יועלה על סדר היום נושא בחירת הנציגות לבית המשותף.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עקרונית לא. אבל אם הוסמכה היא יכולה לאחסן ולחייב על האחסון. בכל מצב אם יש חפצים אישיים ברכוש משותף חובה לפנותם....
המשך תשובה