לבינינו המשותף יש חברת אחזקה. נפתח חשבון בנק / עו׳ש לאיסוף כספי הועד. בנוסף,פתחה חברת האחזקה עכשיו חשבון ויזה ע׳ש החברה ! לכל הבנינים שבניהולה. ומאפשרת למי מבין בעלי הדירות שרוצה / מסכים,לשלם לנוחיותם בויזה. שאלתי : אני משלמת בצ׳ק ולא בויזה,וגם אינני מתעתדת לשלם בויזה. עמלות הבנק של חשבון הויזה, גם אם למשל רק 2 בעלי דירות משלמים דרכה מושתות ע׳י החברה בין כול !!! הדיירים לפי אחוזם ברכוש המשותף וולא נושאת היא בעמלות,כבעלת החברה. האם אין הטלת חלק מתשלום עמלת הוויזה עלי למרות שאני משלמת בצקים אינה בגדר תשלומי יתר ? האם עמלות אלה נחשבות או יכולות להחשב כחלק מהוצאות הבית ״ השוטפות״? למה שייכפו עלי לשלם עמלות לא לי ? אלפי תודות על הטירחה במענה אנה.
אנה שלום,
יש מידה של צדק בדברייך וייתכן ונכון יותר להטיל את העמלה הנוספת על המשלמים באמצעות כרטיס אשראי, אך יחד עם זאת, פעולה מסוג זה הינה חלק מניהול ענייניו השוטפים של הבית המשותף ובמסגרת תפקידיה של הנציגות. אני סבור כי אכן ניתן לקבוע כי העמלה תוטל על המשלמים באשראי אך בראייה כוללת מסיבות אשר נועדו להקל על ועד הבית בגביית הכספים ומן הצד השני כדי להקל על בעלי הדירות בדרך התשלום, ייתכן והמנגנון הנוכחי הינו סביר למען ניהולו התקין והשוטף של הבית המשותף.
כמו כן, יש לבדוק את ההסכם עם חברת הניהול ולראות האם עמלה מהסוג הזה (שלמעשה מקלה על חברת הניהול בגביית הכספים) לא צריכה לחול על חברת האחזקה.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תשלום מיסי הוועד הינו מחוייבות של בעלי הדירות ואילו מיסי הוועד של שוכרים הם בהתאם להסכם השכירות, ולכן תבדוק מה רשום בהסכם...
המשך תשובה