שלום, אני שוכרת דירה בבניין מזה כשנתיים, בשנה החולפת סכום תשלום ועד הבית עלה ונדרשנו לשלם 250 ₪לחודש (!). מעיון בדו"ח ההוצאות השנתי בסוף השנה, ראיתי שהיו הרבה הוצאות "חד פעמיות" כגון זיפות הגג, התקנת אינטרקום, הוספת שערים וכד', וכנראה לכן הסכום החודשי שנדרשנו לשלם היה גבוה מהשנה הקודמת. בחוזה שלי מול המשכיר כתוב שהשוכר מתחייב לשלם ישירות ובאופן סדיר ושוטף את כל ההוצאות, האגרות והחיובים הקשורים בהחזקת הדירה במהלך תקופת השכירות ובכלל זה דמי ועד הבית, חשבונות חשמל, גז, מים וכו'. ברור לי כי אני זאת שגרה בדירה ולכן הגיוני שאשלם את כל מה שקשור בתחזוקה השוטפת של הבניין כגון ניקיון חדר המדרגות, גינון, תיקון מעלית וכד' כי אני זאת שנהנית מזה בפועל. לעומת זאת, לא נראה לי הגיוני שאני צריכה לשלם עבור כל מה שנכלל תחת "הוצאות חד פעמיות" כי הרי שזה שיפורים קבועים שלא היו קיימים כשהגעתי והשוכרים שיגיעו אחריי יהינו מהם, אז רק הגיוני שבעל הבית ישלם על זה ולכן ביקשתי ממנו זיכוי על החלקים הללו. השאלה הנשאלת היא האם מעבר ל"הגיון בסיסי" או ל"מקובל" יש חוק שמחייב את בעל הבית לשלם את ההוצאות הללו או שהמושג "מיסי ועד בית" כולל גם הוצאות בגין "תחזוקה שוטפת" וגם "הוצאות חד פעמיות" והוא יכול להכריח אותי לשלם את כל הסכום? תודה!
מאיה שלום,
מסגרת החובות והזכויות של השוכר נגזרים מהסכם השכירות עליו חתם. ישנם תשלומים אשר מעצם טיבם חלים על השוכר במסגרת ניהולו השוטף של הבית המשותף ותשלומים החלים על המשכיר בעלי הנכס וזאת כאשר נדרש לבצע פעולות שידרוג או שיפור אשר אינן כלולות בתחזוקתו השוטפת והתקינה של הבית המשותף.
כאשר סוגיות אלה אינןם מוסדרות כהלכה במסגרת הסכמי השכירות הדבר יוצר מתח וחיכוכים בין המשכיר והשוכר כאשר ההגדרות הרלוונטיות מהחוק אינן ברורות ומפורשות די הצורך.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בכדי לדרוש פיצוי צריך להוכיח רשלנות, או שבעל המקצוע לא איבחן נכון, זה דורש הוכחה בקו ביוב משותף כולם צריכים לטפל...
המשך תשובה