אני שוכרת דירה ברמת גן. לפני כמה חודשים הייתה נזילה גדולה מאוד (סמויה) בצינור של הבניין. אף אחד מהדיירים לא שם לב לכך עד שהגיע פקח מטעם תאגיד המים ששם לב בצריכת המים הממוצעת שלנו עברה ביותר מ-1000%. מיד הוזמן אינסטלטור שתיקן את הנזילה. בעלת הדירה ממנה אנחנו משכירים את הדירה שילמה את חלקה של התיקון יחד עם שאר בעלי הדירות. אחרי כמה ימים הגיע חשבון מאוד מנופח של כמה אלפי שקלים לכל הדיירים. ועד הבית ניגש לתאגיד והראה להם שהתיקון בוצע ובתאם זיכו את הדיירים בחצי מהסכום בהתאם לתאריף הנמוך לפי החוק. עדיין נותר סכום גבוהה של 1300 ש"ח לתשלום(החשבון הממוצע שלנו לא עבר את ה-150ש"ח) . עכשיו נשאלת השאלה - אם בחוזה השכירות כתוב שהדיירים צריכים לשאת בהוצאות המים וכו' - האם הוצאה כזאת כלולה בהוצאות המים - גם אם מדובר בצריכה משותפת בפועל - בעקבות נזילה שקשורה לבניין ולא בצריכה האישית שלנו בתוך הדירה? אשמח אם תוכלו לציין את החוק שמפרט מי אחראי על התשלום במקרה כזה. כך אוכל לגשת לבעלת הדירה כדי שהיא תישא בהוצאה הזאת - כמובן רק אם החוק אומר כך. תודה!
רוזלין שלום,
מדובר בעניין עובדתי. ככל שהצריכה המוגברת נבעה מכשלים וליקויים ברכוש המשותף (ואפילו ברכוש הפרטי אבל אין לכם כשוכרים שייכות לבלאי או לליקוי) הרי שתפקידו של בעל הדירה לשאת בעלויות שנגרמו מצריכת המים העודפת.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תלוי במיקומים האם חניה אנכית או אלכסונית יש תקנים אותם ניתן למצוא באינטרנט רוחב מינימאלי של חנית נכים הנו 46 סמ...
המשך תשובה