שלום. שמי מעין, החברה *היחידה* ב"ועד הבית" בבניין שבו אני גרה. להלן סיפור קצת ארוך ומורכב, אך כל הפרטים בו חיוניים: באוקטובר האחרון, בעת שלא הייתי בבניין, התקשר אליי אחד השכנים, *אינסטלטור במקצועו* ואמר שישנה סתימה בביוב המשותף. הוא ביקש את רשותי להזמין אינסטלטור שהוא מכיר לטיפול בכך, בעלות של 500 ש"ח. אישרתי את הטיפול ונמסר לי שבעל המקצוע ניקה את *כל* מערכת הביוב המשותפת. אולם לפני כשבועיים ניגשה אליי אחת הדיירות וסיפרה שלפני *כחודש* הייתה להם סתימה בשירותים בבית. האינסטלטור שהזמינו טיפל בבעיה המקומית, אך טען שישנה סתימה במערכת הביוב המשותף, ולכן הוא מטפל בה וועד הבית יחזיר להם את הכסף. הם כלל לא פנו אליי ופשוט שילמו לו 1200 ש"ח, מבלי ליידע אותי כלל על הבעיה/הטיפול אלא בדיעבד. אף על פי שתאורטית לא הייתה כלל אמורה להיות בעיה במערכת הביוב (הרי טופלה באוקטובר!), באגודה לתרבות הדיור אמרו לי שוועד הבית חייב להחזיר לדיירים אלו את ה-1200 ש"ח, שהרי בעל מקצוע הוא שאמר להם שיש בעיה. השבוע לדייר אחר הייתה הצפה בבית בשל עלייה של ביוב, והוא הראה לי בעצמו את הסתימה *הברורה* במערכת המשותפת שגרמה לכך. כמובן, הוזמן אינסטלטור שטיפל בכך - על חשבון ועד הבית, 590 ש"ח. בנוסף לכך, בתחילת נובמבר פנה אליי ועד הבית של בניין סמוך שטען שבוצעה אצלם פתיחת סתימה, והאינסטלטור שביצע אותה אמר שחלקה באחריות הבניין שלנו. כך ששוב נאלצתי לשלם על פתיחת סתימות בכספי הוועד – 175 ש"ח. בשורה התחתונה יוצא שמאוקטובר עד היום, כחודשיים וחצי סה"כ, בוצעו טיפולים במערכת הניקוז המשותפת של הבניין בעלות כוללת של 2465 ש"ח. אלא שאין בחשבון ועד הבית סכומים כאלה (גם ככה דיירים אף פעם לא משלמים פה בזמן), ולכן הודעתי על גבייה מיוחדת של 100 ש"ח מכל דירה (סה"כ 16 דירות, תשלום חודשי של 100 ש"ח, כך ביקשתי כביכול חודש אחד אקסטרה). אלא שהיום אותו דייר ראשון, "האינסטלטור", הודיע לי שהוא לא מוכן לשלם את סכום הגבייה המיוחדת, כי הייתי צריכה לפנות אליו שיטפל בבעיות הביוב. מאחר שלא נתתי לו לטפל בזה, הוא לא מוכן לשלם. הבהרתי לו ש: א. בשום אופן אני לא מחויבת לקבל ממנו אישור להזמין כל בעל מקצוע שאני רואה לנכון. ב. אני לא סומכת בשום אופן על האינסטלטור שהוא הזמין בפעם הראשונה, שהרי ברור שהוא עשה עבודה גרועה. הוא עומד בסירובו לשלם. מה אני יכולה לעשות? סליחה על האורך ותודה רבה מראש על העזרה!
מעין שלום,
מסגרת הדברים כפי שתוארו על ידך נוגעים בעיקר לשאלות עובדתיות המצריכות בירור ובחינה של פרטי המקרה אף מעבר לתיאור בשאלתך.
סמכויותיו של ועד הבית ושיקול הדעת שלו אינם בלתי מוגבלים ולעיתים עליו לערב את בעלי הדירות בהחלטותיו, כפי שלעיתים יפעל כמורשה מטעם בעלי הדירות ובמסגרת חובותיו לניהול ותחזוקת הבית המשותף.
אם תשובתי אינה מספקת, פני אליי ואשמח לסייע לך באופן פרטני.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אם יש מעלית אחת זכותך להתנגד לשעון שבת , כמו כן בכל מצב דורשי שעון שבת צריכים לשאת בהוצאות הפעלת המעלית בשעון שבת...
המשך תשובה