תבעתי אצל המפקחת על בתים משותפים את השכן שגר מעלי בגין נזילת מים מדירתו לאחר שטען שאין כל נזילה מדירתו.עפ חוות דעת מומחה התברר שהנזילה מצינור ביוב משותף. בפס״ד נקבע כי השכן פטור מתיקון ועל התיקון להתבצע ע״י נציגות ועד בית. בבניין אין נציגות וועד בית. הודעתי לדיירים על פרטי הארוע ובמקביל תאמתי (לאחר דין ודברים ממושך..)עם השכן תאריך לביצוע תיקון בדירת השכן. בתאריך ובשעה שסוכמו הגיע בעל מקצוע לביצוע העבודה. השכן לא אפשר לאינסטלטור לבצע את התיקון עפ שיקול דעתו המקצועי. ולמעשה לא התבצעה כל עבודה. האינסטלטור נאלץ לעזוב את המקום לאחר עשר דקות מבלי לבצע כל עבודה. הנזילה ממשיכה והנזק מתרחב. מה עלי לעשות? לתבוע שנית ? מהם דרכי הפעולה המשפטיות ? על מנת לחייב את השכן לאפשר תיקון ולפצות בגין הנזק עכב הסחבת שהוא נוקט . האם התנהגותו של השכן מהווה ביזיון להחלטת המפקחת? למרות שההחלטה פותרת אותו מתיקון ומכוונת את התיקון לוועד הבית שאינו קיים. האם נדרשת תביעה נוספת ובאיזה בית משפט?
טל שלום,
העלת מכלול עובדות ושאלות אשר אתקשה להשיב עליהן מבלי לקבל ממך פרטים נוספים. מדובר בעניין מורכב אשר מוטב יהיה לך להיוועץ בעורך דין לפני ביצוע פעולות נוספות. את מוזמנת לפנות למשרדי.
חג שמח,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חנית נכים להעברה בטאבו בחתימת כלל השכנים, יש אפשרות להניח מחסום לחניה בתנאי שאינו מפריע והוא בתוך שטח החניה...
המשך תשובה