אני מתגוררת בבניין משותף בו 32 דיירים. לאחרונה החלו בהוספת מרפסות בבניין, אני נמניתי עם הדיירים שהחליטו לא להוסיף מרפסת מאחר והם דרשו סכום לא הגיוני שעומד על 90,000 עבור מרפסת בת 12 מטר רבוע. לאחר שכבר החלה הבניה, הגיע מהנדס חיצוני מטעם העיריה ועצר את העבודה. לדבריו חובה לעשות מרפסת לדירה שלי, מאחר והיא נחוצה ליציבות המשך הבניה אתמול ראיתי שעשו לי מרפסת שמוצמדת לחלון הסלון שלי אך לא ריצפו או צבעו אותה. מה הדין? האם היא שייכת לי? האם אוכל להשתמש בה לאחר תשלום היטל? לעירייה? האם אוכל להוסיף ריצוף?
נופר שלום,
מאחר והיסודות הונחו (כחלק מביצוען הכולל של העבודות להוספת המרפסות), מקובל כי בעל דירה יכול להשלים את העבודות בחלקו, בכפוף למסגרת התכנונית הרלוונטית ולתשלום כספים בגין כלל הפרויקט.
הסכומים שציינת ושנדרשו בגין העבודות אינם בהכרח בלתי סבירים וחשוב שתביני את המשמעויות העולות מהחלטתך שלא להשתתף בהרחבה המבוצעת כיום. הרחבה עתידית אינה בהכרח פוטרת מהשתתפות בעלויות היסודות שהונחו בשלבי הפרויקט הנוכחיים ולא פחות חשוב מכך, עלייך להפנים ולהבין את המשמעות של הצבת היסודות מול דירתך כיום בהיבט הפגיעה באיכות החיים לדירתך וליתר הדירות שלא יוסיפו את המרפסות.
מאחר ואין בפניי את מלוא הפרטים ולאור המורכבות של הנושא אני מציע כי תפני אליי באופן פרטני.
בברכה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לא ניתן להשתלט על חניה משותפת יש לשלוח אל השכן מכתב התראה ואם לא עוזר יש להגיש תביעה מוזמנים לפנות למשרדנו להסבר או הכוונה עו"ד רפי רפאלי...
המשך תשובה