ידוע לי שיש הנחיה כזו. אני מחפש לכך אסמכתא. בתודה אלישע
אלישע,
ההוראה הרלוונטית לכך ובהיעדר תקנון מוסכם (בו החליטו בעלי הדירות להגביל את הגבייה השוטפת ולקבוע הוראות בעניין יתרות בקופת ועד הבית) מצויה בסעיף 16 לתקנון המצוי:
16. "חשבונות (א) הגזבר יקבל חשבון לכל הוצאה ימסור קבלה לכל הכנסה וינהל פנקס הכנסות והוצאות; הגזבר יביא לאישור האספה הכללית הרגילה את הפנקס וכן יביא עמו את החשבונות והקבלות שקיבל, העתקי הקבלות שמסר והמסמכים הנוגעים להם. (ב) הגזבר יערוך דין וחשבון כספי אחת לששה חדשים; הדין וחשבון יכלול גם את פירוט ההשקעות של ההכנסות שהצטברו. (ג) בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי. (ד) הגזבר יפקיד את ההכנסות בחשבון בנק על שם הבית המשותף...".
הסכומים הנגבים על ידי הועד והסכומים המצטברים בקופת הועד הם עניין הנוגע לניהולו של הבית המשותף ולבעלי הדירות אפשרות וזכות להשפיע עליו על פי עקרונות של היגיון ושכל ישר.
בברכה,
יוחאי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אם הנזק כתוצאה מליקוי ברכוש המשותף ניתן להגיש תביעת נזיקין מכח העובדה שהנציגות אחראית על תקינות הרכוש המשותף...
המשך תשובה