אימא שלי מתגוררת בביניין שותפים כבר 10 שנים. בבניין זה יש 4 קומות - 4 דירותעל כל קומה. אבל משפחות אשירות יותר רחשו כל אחד עוד דירה וחיברו בין שתיים. כך שבשתי קומות מתוך 4 ניהייו 2 דירות בקומה במקום 4. השאילה היא: האם אימא (שגרה בדירה סתנדרתית) חייבת לשלם אותו תשלום ועד בית כמו דירות כפולות? אם לא מה ניתן לעשות כדי למנוע את המצב הזה?
מאיה שלום,
סעיף 58 לחוק המקרקעין הינו הסעיף הרלוונטי לשאלתך ובו נקבע:
נשיאת הוצאות.
" 58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר...".
בעלי הדירות יכולים לקבוע את האופן בו יתנהל הבית המשותף באסיפה הכללית שתיתכנס מעת לעת או במסגרת תקנון מוסכם על פי הצורך. הדבר אינו יכול להתקבל באופן שרירותי והחוק מציין זאת במפורש.
לגבי תשלומים על פי אמות מידה מסוימות שהוחלט עליהן אצלכם יש לבדוק את פרטי ההצעה והחישוב. מאחר ושיטת חישוב ותשלום על פי "יחידות" הינה בניגוד לסעיף 58 לחוק המקרקעין, יש לבדוק מהי המסגרת המתאימה לשנות מן ההסדר אותו קבע המחוקק והאם אפשר להחיל זאת על בעלי הדירות.
הדרכים לעשות זאת הן - באמצעות האסיפה הכללית, באופן בו ישונה התקנון (אם קיים) ואם בדרך של הצבעה והסכמה מצד 100% מבעלי הדירות (במידה ומבקשים לשנות מהוראת החוק).
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש להבדיל בין חברת ניהול למתחזק, מתחזק אם נבחר כדין יכול להחליף נציגות אולם זה לא מומלץ כדאי שתקיימו אספה כללית ותבחרו נציגות קבועה שתחתום על הסכם עם חברת ניהול ותפקח עליה...
המשך תשובה