בבנין בו מעלית אחת הסכימו רוב הדיירים להפעיל מעלית שבת. הדבר היה לפני כשלוש שנים והיה לבקשת דייר אחד. הדייר שיזם את הפניה שילם את הוצאות הסבת העלית ומאז היא פועלת כמעלית שבת במספר מצומצם של שעות מידי שבת. זמני ההפעלה מפורסמים בבנין בכל יום שישי. באחרונה התחלפו דיירים בבנין ורוב הדיירים מתנגדים למעלית השבת . האם יכולים כיום רוב הדיירים לבטל את זכותו של הדייר למעלית השבת?
שוש שלום,
החובה להפעלת מעלית שבת ותחולתו של סעיף 59ז. לחוק המקרקעין חלה רק כאשר ישנן שתי מעליות ויותר.
ככל שלא נתקבלה בעניין זה החלטה בתקנון המוסכם, הרי שקיימת תחולה לסעיף 12(ב') לתקנון המצוי ולפיו: "החלטות...(ב) החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו' לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, או בתקנון זה, או המשנה את זכויותיו, לא יהיה לה תוקף לגבי אותו בעל דירה אלא אם הסכים לה.
כדי להמשיך ולהפעיל את המעלית כמעלית שבת נדרשת הסכמת כלל בעלי הדירות. די בהתנגדותו של בעל דירה אחד כדי להפסיק את פעילותה כמעלית שבת.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לבדוק את הוראות התקנון המוסכם בבית המשותף, עקרונית מי שמעוניין במעלית ישלם התקנה, כל הדיירים מחויבים באחזקה...
המשך תשובה