שלום יוחאי, שכרנו דירה במשק במושב. על המשק ישנם שני בתים ובעת כניסתינו שכרה אותו דיירת עם ביתה אותה הכרנו ולכן חתמנו על חצר משותפת. לשמחתנו אכן לא היו בעיות. לאחר מספר חודשים התחלפה הדיירת ובמקומה ניכנסה משפחה אשר בהתנהלותה פוגעת לנו בפרטיות. מזמינים הרבה אורחים, מעשנים, בלגן משחקים בחצר וכו. לאחריו גם הוכנס כלב שמירה גדול שנלקח מכוחות הביטחון, כלב שברח מספר פעמים. השכן סימן שטח מאוד גדול עם סרט סימון על הקרקע כתחום הכלב. בעל הבית התחמק ממתן פיתרון וגרם לסיכסוך עז ביננו לשכן, אך לבסוף הפיתרון שנתן לחלוקת השטח לא הייתה לרוחנו כיוון שקו ההפרדה שקבע עובר קרוב מדי לביתנו מצידו האחר של הבית ולזה התנגדנו. כעת בעל הבית החליט כסוג של ענישה לאפשר חצר משותפת שוב. עליי לציין שבעת חתימת החוזה בעל הבית הבטיח בעל פה שאם יהיו בעיות עם השכנים "ניפתור אותן". הוא הבטיח זאת שוב כאשר התחלפו הדיירים. האם יש בכוחינו לדרוש חלוקת החצר מבחינה מישפטית? שכן בעל הדירה הבטיח לתת פיתרון לבעיה. או פרוק השותפות בחצר בגלל שהשכן אחז בחלק מהחצר המשותפת?
אסף שלום,
פירוק שיתוף במקרקעין אינו רלוונטי בעניינכם מאחר ואתם שוכרים.
זכויותיכם מושתתות על הסכמי השכירות שנחתמו עם בעל המשק, במסגרתם הוקצו לכם ולשוכרים בחלקה הסמוכה שטחים בחצר המשותפת.
הדרך הנכונה לפתור זאת הינה להגיע להסכמות חדשות לגבי אופן השיתוף בחצר המשותפת כשהדברים מקבלים תוקף וביטוי בהסכמי השכירות של הצדדים ומבעל המשק.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כל דבר שמפריע לתמרון של רכבים אחרים בחניה הוא אסור, יש לשלוח אליו מכתב התראה ואם לא עוזה הגשת תביעה לצו עשה אל תעשה...
המשך תשובה