בוקר טוב :) זו השאילתא : נציגות הבית (שאויישה במשך שנים על-ידי אחת הדיירות) הודיעה לפני למעלה משנה ובאופן חד-צדדי על התפטרותה, ומאידך - באסיפת-הדיירים האחרונה שנערכה, לפני כ-4 חודשים, ואשר בה הועלה עניין זה, אף דייר לא הסכים להחליפה (אם כי דייר או שניים התנדבו "לסייע לה במידה כלשהי"). ובמקביל - אותה דיירת הנ"ל מוסיפה בפועל לנהוג כבתפקידה הקודם - כלומר : לגבות כספים מהדיירים, ולעסוק בתפעול ענייני הבניין (למשל : תשלום חשבונות, תפעול התקשרויות עם בעלי-מקצוע, וכד'). מהי משמעות המצב הנ"ל ? ובנוסף, אותה דיירת הנ"ל סירבה לבקשתי לקבלת דו"ח כספי תקופתי מפורט - של ההוצאות הקשורות לבניין, ומצב הקופה, בנימוק ש-"התפטרתי מנציגות הבית" (ו-"אינני חייבת לך כלום !"), ועם זאת, "הציעה" זו - ואף זאת ברוב כעס - שאבוא לביתה לעיין במסמכים המצויים בתיק ועד-הבית... שזו פשוט דרכה להתחמק מהעניין, כי ברור גם לה שלא אבוא לעיין בצרורות מסמכים בעוד היא ובעלה נושפים בעורפי... האם מעשי לאלצה למסור את המידע הנ"ל ? והאם מעשי לעשות זאת מבלי להצטרך לשהות בביתה כבספריה-עיונית כנ"ל... ? ועוד : הבניין מתוחזק באופן די עלוב (שביל גישה רעוע, גופי-תאורה תקולים ושבורים, וכו'), ואני חושד כי בקופת הבית ישנם אלפי שקלים - העשויים לשמש, בחלקם לפחות, לשיפור המצב.
דן שלום,
כמובן שהמצב המתואר על ידך אינו תקין ועליכם לפעול לשנותו, ככל הנראה, ובהתאם לתיאורך, באמצעות פנייה למפקח/ת על המקרקעין שבאיזור מגוריכם.
ניתן להעלות על סדר היום באסיפה הכללית את החלפת הנציגות והצבעה על נציגות חדשה, אך בהיעדר מתנדבים ייתכן ואין בידכם ברירה אלא לפעול למינוי נציגות בהתאם לסעיף 67 לחוק המקרקעין - על ידי המפקח על המקרקעין.
לגבי מסירת המידע - ועד הבית נדרש להעביר לעיונו של בעל דירה מידע ומסמכים הנוגעים לניהולו של ועד הבית על פי דרישה. לעניין דרך העיון, נקבע בתקנון המצוי כי הדבר יעשה במועד קיום האסיפה השנתית או על פי דרישה של בעל דירה.
איני סבור כי עיון בביתו של נציג ועד הבית אינה עולה בקנה אחד עם ההוראה הרלוונטית מהתקנון המצוי.
16. חשבונות (א) הגזבר יקבל חשבון לכל הוצאה ימסור קבלה לכל הכנסה וינהל פנקס הכנסות והוצאות; הגזבר יביא לאישור האספה הכללית הרגילה את הפנקס וכן יביא עמו את החשבונות והקבלות שקיבל, העתקי הקבלות שמסר והמסמכים הנוגעים להם. (ב) הגזבר יערוך דין וחשבון כספי אחת לששה חדשים; הדין וחשבון יכלול גם את פירוט ההשקעות של ההכנסות שהצטברו. (ג) בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי. (ד) הגזבר יפקיד את ההכנסות בחשבון בנק על שם הבית המשותף. (ה) שנת הכספים של הבית המשותף תתחיל ביום 1 בינואר, ותסתיים ביום 31 בדצמבר של אותה שנה
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תודה על התשובה -
אם כי מדבריך לא הבנתי מה המצב המשפטי :
האם נציגי הבית לא יכולים להתפטר באופן חד-צדדי ? האם זו "חתונה קתולית" ? ( ומה קורה, למשל, כאשר הנציגים עוברים דירה, יורדים מהארץ, נפטרים - חו"ח, וכד' ? ).
וככל שנציגי הבית מתפטרים חד-צדדית - מהו המצב המשפטי מיד אחר-כך ?
*
ולגבי הדו"ח הכספי שביקשתי מהנ"ל, אולי לא הבהרתי את עצמי כראוי :
הזמנתי לבית הנציגה-שהייתה נועדה פשוט לסכל את אפשרותי לעיון מסודר במסמכים.
והאם אפשרי ומעשי לאלץ את הנ"ל למסור לידי עותקים (נאמנים למקור - כמובן) מהמסמכים הנ"ל ? (ואף כנגד התחייבות להשתתפות בהוצאות הסבירות לצילומם)
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דן,
הדרך הנכונה והמקובלת להתפטרות מנציגות הבית המשותף הינה פרסום הודעה על לוח המודעות או העברת מכתב לבעלי הדירות על הפסקת הטיפול בענייני הבית המשותף כחבר ועד. נכון וראוי להמתין עד לבחירת נציגות חדשה תוך הודעה על כינוס אסיפה כללית
ככל שועד הבית התפטר מתפקידו לאלתר, יש לפעול לכינוסה של אסיפה כללית ולבחור נציגות חדשה. לא ניתן לחייב את חברי הוועד להמשיך בתפקידם במסגרת ההתנדבותית בה הוא מתבצע וחברי ועד הבית (אלא אם נקבע אחרת בתקנון מוסכם) אינם נדרשים לקבל תוקף להתפטרותם.
אם בעלי הדירות אינם מסכימים לכהן כועד הבית, יש לפנות למפקח על המקרקעין בבקשה מתאימה למינוי נציגות לוועד הבית. על בעלי הדירות להביא בחשבון כי המפקח יכול לקבוע נציגות 'פנימית' בשכר או חברה חיצונית 'מתחזק' אשר ישמשו הלכה למעשה כנציגות הבית המשותף (סעיפים 67-68 לחוק המקרקעין).
נציגות הבית המשותף נדרשת לגלות את ספרי הבית המשותף וכלל המסמכים והנתונים הרלוונטיים לפעילותו. אופן הגילוי אינו קבוע במפורש בחוק (אלא אם נעשה במסגרת האסיפה השנתית).
צילום המסמכים והעברתם לעיונם של בעלי הדירות זו בהחלט אפשרות, כמו גם הזמנה למעונו של נציג ועד הבית המכהן לצורך עיון במסמכים.
המטרה היא להקל על ועד הבית ולא להכביד ולסרבל את העניין בהוצאת כספים מיותרים והעלאת דרישות באשר לאופן ודרך העיון.
יוחאי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חובה לפרט את הנושאים לסדר היום ניתן להוסיף נושאים בהודעה של יומיים מראש או במידה וכלל המשתתפים באספה הסכימו לדון בנושא אחר...
המשך תשובה