שלום רב, אנו ועד בית חדש בבניין בן 60 שנה, שלצערנו מתגוררים בו בעיקר שוכרים. בעלי הדירות מפוזרים ברחבי הארץ ואינם מתעניינים רבות בנעשה. כשנכנסנו לתפקיד הסתבר לנו כי ישנם זוג אחים ערבים העובדים בניקיון וגיזום (פעמיים בשבוע) מאז שנת 1981. הם מקבלים את התשלום במזומן אחת לשלושה חודשים. ברור לנו כי מרבית הבניינים בסביבה נוהגים כך, אך הפחד הגדול הוא מתביעה לאחר סיום העבודה. כיצד עלינו לנהוג? האם להחתים אותם על חוזה מהשנה? האם רטרואקטיבית? וכיצד מתחלק תשלום בתביעה כזאת אם רכשנו את הדירה לפני מספר חודשים ולא היה לנו יד בדבר? תודה רבה
רונה שלום,
לא הייתי ממהר לפטר ולסיים את יחסי העבודה עם שני נותני השירותים.
חשוב להבין מה הייתה מהות ההעסקה עם השניים והאם התקיימו לאורך השנים (אני מתאר לעצמי שכן) יחסי עובד מעביד המזכים את נותני השירותים בזכויות סוציאליות על פי חוק.
חשוב לבדוק מכאן ואילך מהי דרך ההעסקה הנכונה עבורכם. ייתכן ועליכם לסיים את ההתקשרות עם השניים לשלם להם את שמגיע להם (ולשם כך עליכם לקבל ייעוץ משפטי) ולהתחיל את ההעסקה מחדש.
ישנן אפשרויות התקשרות עם נותני שירותים דרך חברות כוח אדם ועובדי קבלן שונים אשר אינם (בהכרח) יוצרים יחסי עובד מעביד.
התקשרות כזו אינה מבטיחה בהכרח חיסכון בעלויות, אך יש לה יתרונות אחרים שיש להביאם בחשבון.
חשוב לעשות בדיקה עם חברות שונות המציעות את שירותיהם בהקשר זה ולנתח (תוך ליווי וקבלת ייעוץ משפטי) את היתרונות והחסרונות של סיום העסקתם של השניים (מדובר על שנים ארוכות של העסקה ויש לקחת זאת בחשבון).
לעניין החבות הפרסונלית הרי שהיא איננה רלוונטית. מי שהתקשר עם אותם נותני שירותים הייתה נציגות הבית המשותף ולא דייר זה או אחר. ההוצאות בעניין זה (אלא אם היו אי סדרים כאלה או אחרים) צריכים לחול על כלל בעלי הדירות מקופת הוועד.
חג שמח ושנה טובה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תאורה תלוי בעלות, בכל מצב עדיף להביא 3 הצעות מחיר ולבחור מביניהם לגבי המטרדים אם הם מהרכוש המשותף על הנציגות לטפל...
המשך תשובה