שלום רב. אני בעל דירה בבניין המשותף בעל 10יח דיור כאשר ל 7 דיירים מוצמד חניה פרטית ולשתי דירות מוצמדות 2 חניות פרטיות ולדירה אחת חניה בגודל של שתי חניות לרוב חונה שם עם שני רכבים . לאחרונה החליטו הדיירים לשפץ לנושא יופי את כלל החניות ולהתקין אריחי קרמיקה בחניונים . העריך הועד עלות השיפוץ ב 60000 ש״ח . משתמש הועד משתמש הועד ב 10000 ש״ח מקופת הועד, ואת יתרת העלות 50000 ש״ח חילק ל עשר דירות . אני אציין ששלוש דירות שהחניה מוצמד לדלת הכניסה שלהם שיפצו את החניות על חשבונם ובת׳וכנית השיפוץ של הועד הם לא נכללות . ואולם בא בדרישה ובצורת סחיטה מהדיירים שלא בתוכנית השיפוץ לשלם את חלקם בשיפוץ החניות בטענה שזהו רכוש משותף . הועד גם לא בא בדרישה לתשלום כפול מבעלי הדירות עם חניות כפולות . איך לדעתך צריכים לפעול בעלי הדירות ששיפצו את כבר החניות שלהם והם לא בתוכנית השיפוץ?? תודה
גיל שלום,
בשלב ראשון, רצוי לבדוק מהי מהות השיפוץ והאם מדובר על שיפורים אסתטיים ושידרוג חזות החניה שמדובר על שיפוץ הכרחי שנועד לשמר את המצב הקיים.
לגבי מימון עלויות השיפוץ - בעלי הדירות נדרשים לשאת בתיקון ובתחזוקת הבית המשותף בהתאם ליחס שבין שטח הרצפה בדירתם אל מול שטח רצפת כלל הדירות בבית המשותף.
אם אכן מדובר על שיפוץ הכרחי ויצירת חזית אחידה במראה החנייה המשותפת, בהחלט ייתכן וניתן לחייב את בעלי הדירות בשיפוץ.
שים לב, כי יש להבחין בין הרכוש המשותף והרכוש הפרטי של כל בעל דירה. הועד לא נדרש לשפץ את החניות הפרטיות של בעלי הדירות ואם אכן הוחלט על כך, הרי שאותם בעלי דירה ששיפצו ואינם נכללים בתוכניות השיפוץ לא צריכים לשלם עבור שיפוץ השטחים הפרטיים של שאר בעלי הדירות.
חג שמח ושנה טובה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כולם חייבים להשתתף בתחזוקת מערכת הסקה גם מי שהתנתק לגבי מיופה הכח יש לבדוק את ההחלטה ואת יפוי הכח וכן את סעדי התביעה...
המשך תשובה