אני בעלת דירה בבית משותף. רוב גדול מאד של בעלי הדירות (אך לא כולם) החליטו לקחת עורך דין כדי להתנגד לבנייה שמתרחשת לידינו וגם כדי להתנגד לתכניות של העירייה הנוגעות לשטח בצמוד אלינו. גיליתי ששכר טירחתו שולם מתוך קופת הנציגות (כלומר מתוך דמי הועד של כולנו). האם זה חוקי? למיטב הבנתי דמי הועד הם רק לאחזקת הבית המשותף. היה עליהם לערוך גבייה מיוחדת ממי שמעוניין ולא להוציא זאת מקופת הועד. האם אני צודקת? האם אני יכולה לתבוע מהנציגות להחזיר את כל הסכום ששולם בחזרה לקופה?
מרגלית שלום,
מדובר בסוגיה מעניינת ובעייתית.
בהתאם לסעיף 69 לחוק המקרקעין, בסמכותה של נציגות הבית המשותף לפעול כשלוחת בעלי הדירות, להתקשר בשמם בהסכמים שונים ולהיות צד להליכים משפטיים.
העניין הופך מורכב ובעייתי יותר כאשר מכניסים למשוואה משתנים הנוגעים למהות ההליך המשפטי, זהות עורך הדין, עלויות שכר הטרחה וכד'.
אני סבור כי בעניינים בהם נדרשת נציגות הבית המשותף לקבל החלטה על ניהול הליך משפטי ושכירת שירותיו של עורך דין בנושאים שנויים במחלוקת שאינם נוגעים במישרין לניהולו השוטף של הבית המשותף רצוי וראוי להביא את העניין בפני אסיפת בעלי הדירות.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
האם יש הוראות בהסכם מכר ובתקנון הבית? אם אין מדובר בפגיעה בזכויות וגם רוב דיירים לא יכול לפגוע בזכויות...
המשך תשובה