לבניין יש חדר אשפה נקי ומסודר שעומד בדרישות עריית ת"א ויש היתר לבנייה שלו ואף חדר האשפה מסומן בתשריט הבית המשותף מיום גמר בניית הבניין. בבניין יש בעל דירה שמשמש נציג וועד הבית שרוצה את חדר האשפה לצרכים אחרים אז הוא פנה באספת הדיירים לבעלי הדירות וטען שמפריע לו הריח והרעש שעובדי העירייה עושים בעת פינוי האשפה [הוא מתגורר בקומה ג' בבניין]. בעלי הדירות אינם מתגוררים בבניין אלא משכירים את הדירות שברשותם [כך שרק הוא אני ועוד בעלת דירה מתגוררים בפועל בבניין- התקנון המצוי חל על הבניין]. בעלי הדירה נתנו לו הסכמתם שיבנה מסתור פח חדש בחזית הבניין. הם מסכימים לכל בקשה שלו. אני מתנגדת כי זה יהיה מפגע תברואתי, סירחון ולכלוך , ימשוך חתולים ושאר מזיקים- די לעבור ברחובות ת"א כדי להבין את תמונת המצב עם פחים שמוצבים בחזית הבית. האם פעולה של שינוי ייעוד חדר אשפה ובניית מסתור אשפה חדש דורש הסכמת כל בעלי הדירות? האם אני מחוייבת בתשלום בניית מסתור פח חדש - הרי זה לא שמירה על הקיים? על הבניין ניתן פסק דין חלוט של המפקחת: "אין בעל דירה רשאי לאחסן חפצים ברכוש המשותף ללא הסכמת כל בעלי הדירות בבית"
שלום מ.,
שוחחנו על כך טלפונית.
בקצרה. שינוי ייעוד חדר האשפה המהווה חלק מן הרכוש המשותף דורש, כך לטעמי, הסכמה מצד כלל בעלי הדירות וזאת על פי 62 לחוק המקרקעין. שינוי שכזה עולה כדי גריעה מזכויותיהם של בעלי הדירות ועל כן נדרשת הסכמה גורפת.
ישנה גישה ולפיה בהשגת הרוב הנדרש לשינוי תקנון (2/3), ניתן לבצע שינוי ייעוד ברכוש משותף, אך בנסיבות אלה על המשמעויות של חדר אשפה, הזזתו ומיקומו בקרבת דירה ו/או בסמוך לשטחי הגישה לבניין, אני סבור כי בקשה שכזו תדחה.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אם יש מעלית אחת זכותך להתנגד לשעון שבת , כמו כן בכל מצב דורשי שעון שבת צריכים לשאת בהוצאות הפעלת המעלית בשעון שבת...
המשך תשובה