שלום. לאחר שחתמו רוב הדיירים על הסכמה לבצוע תמ"א 1. התחרט אחד הדיירים. האם היזם יכול לתבוע אותו על כך? האם רוב דירים יכול לחייב דייר אחד שהוא קשיש חולה ניצול שואה להסכים לתמא? מה חייב היזם לתת לדיר כזה אם בכלל בעת השיפוץ? תודה.
יעל שלום,
ההסכמה הנדרשת להגשת בקשה להיתר בניה בפרויקט תמ"א 38 הינה 66% מבעלי הדירות.
עקרונית, סירובו של בעל דירה (כאשר תכלית הפרויקט הינה חיזוק מבנים למען שלומו של הציבור), אשר גילו מתקדם ובריאותו אינה תקינה, יכול להוות (ובהצטרף לנימוקים נוספים) סיבה לשינוי תנאי הפרויקט, לעיכובו ואף לביטולו, אך המטרה לשמה נועד הפרויקט והרציונל הכלכלי העומד בבסיסו צפוי להוביל להחלטה לפיה יש למצוא חלופות ופתרונות הולמים מצד היזם למצוקתו של בעל דירה אשר מצבו ובריאותי אינם מאפשרים חיים סבירים בבניין העובר שיפוץ ממושך. לדוגמא: דיור חלופי ותשלום דמי שכירות לאורך הפרויקט כולו.
אציין, כי מתחם שיקול הדעת של המפקח על המקרקעין הינו רחב ותיתכנה הכרעות שונות, אך לטעמי המגמה היא שלא לעכב ולבטל פרויקטים מסוג זה.
בהצלחה,
יוחאי ניר (נאוי), עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רפי רפאלי
053-6260796
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
א. לגבי התקנת סורג יש לבדוק מה רשום בתקנון הבית המשותף, בכל מצב לא נראה שהתקנת סורג תהווה בעיה, שונה הדבר אם יש מטרדים מדירתך אותם אתה אמור למנוע למידע נוסף המספר שלי מופיע בעמוד שלי באתר...
המשך תשובה